Sisi'den 'cinsel taciz' özrü

ads ads ads ads
12/06/2014

ads
Sisi'den 'cinsel taciz' özrü

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Tahrir Meydanı'nda tacize uğrayan genç kızı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, geçen pazar akşamı başkent Kahire’deki Tahrir Meydanı’nda tacize uğrayan genç kızı tedavi gördüğü El-Hulmiyye Askeri Hastanesi’nde ziyaret etti. Genç kız, 8 Haziran’da Sisi’nin Tahrir Meydanı’nda gerçekleşen cumhurbaşkanlığı kutlamaları esnasında tacize uğramıştı.

Mısır resmi televizyonunun görüntülerini yayınladığı ziyarette Sisi’ye Savunma Bakanı Sıdkı Subhi eşlik etti.

BİR BUKET GÜL GETİRDİ

Sisi, bir buket gül getirdiği genç kıza ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Sisi genç kızdan özür dileyip şunları söyledi:”Buraya size ve tüm Mısırlı kadınlara çok üzgün olduğumu söylemek için geldim. Bütün Mısırlı kadınlardan özür dilerim. Üzülme hakkınızı alacağız.”

Emniyet mensupları ve medyaya tacizle mücadele talimatı veren Sisi, yargıya da caydırıcı cezalar verme çağrısında bulundu. Sisi, “Lütfen harekete geçin. Sokaklarda ırzımız çiğneniyor. Buna izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

GENÇ KIZ UMREYE GÖNDERİLECEK

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Sisi’nin iyileştikten sonra genç kızı annesiyle umreye göndereceği bildirildi. Açıklamada ayrıca, tacizin artma nedenleri ve mücadelede izlenecek yolların belirlenmesi için Ezher ve kilisenin de katılacağı bir bakanlar komitesi oluşturulması yönünde talimat verildiği kaydedildi.  

12/06/2014 17:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mısır, sisi, özür, haber
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.