“Siyasi entrikalarla gidiyorum”

Ulusal Birlik Partisi milletvekili Hüseyin Özgürgün vekillikten istifa ettiğini açıkladı…

ads ads ads ads
10/08/2020

ads
“Siyasi entrikalarla gidiyorum”

Hakkında açılan yolsuzluk davaları sonucu Türkiye’ye giden ve uzun süredir Türkiye’de yaşayan eski başbakan UBP milletvekili Hüseyin Özgürgün kişisel sosyal medya hesabı üzerinden istifa ettiğini duyurdu. Özgürgün “1988’en beri üyesi olduğum Cumhuriyet Meclisi’nden “halkın oylarıyla gelinir ve gidilir” prensibi yerine halkın oyları ile değil siyasi çeteleşme ve entrikalardan dolayı istida ederek gidiyorum. 22 yıldır sayısız görevlerde hizmetlerime nokta koyarken halkımıza refah ve mutluluklar diliyorum” açıklaması ile istifa ettiğini duyurdu

Hüseyin Özgürgün neyle suçlanıyor?

Hüseyin Özgürgün başbakanlığı döneminde hesabında ciddi para trafiği olduğu iddiası ile hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Özgürgün'ün, hakkında Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma sonucu hesabına milyon TL’ler yatırdığı ortaya çıkmıştı. 

Başsavcılık raporuna göre, Özgürgün’ün Türkiye İş Bankası A.Ş hesabına, 2015-2017 yılları arasında 2 milyon 773 bin 800 TL, 252 bin 525 Dolar, 325 bin 800 Sterlin ve 242 bin Euro yatırdığı, bu miktarların tümünün “haksız olarak edinildiği” yazılmıştı.

Raporun ardından Özgürgün’ün, dokunulmazlığının kaldırılması istenmiş, ardından Meclis Komitesi kurulmuştu. Özgürgün bu süreçte, "Veremeyceğim hesap yok" demişti. Özgürgün o süreçten beri İstanbul’da yaşıyordu. Öte yandan Özgürgün’ün Meclis oturumlarına katılmaması parti içinde ve ülkede huzursuzluk yaratıyordu.

  

10/08/2020 22:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: “Siyasi entrikalarla gidiyorum”, hüseyin özgürgün, istifa,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.