Sol Hareket: Geçiş kapıları açılmalıdır

Korkmazhan, Covid-19 salgınının her iki tarafta da kontrol altına alındığına dikkat çekti

ads ads ads ads
13/05/2020
HK

ads
Sol Hareket: Geçiş kapıları açılmalıdır

Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, Covid-19 salgınının her iki tarafta da kontrol altına alındığına dikkat çekerek, geçiş kapılarının kademeli ve gerekli sağlık önlemleri alınarak açılmasını talep etti.
Korkmazhan, “Kıbrıs'ın güneyinde çalışan 1500 kişinin üzerinde yurttaş, ekonomik zorluklar yaşamakta ve işlerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyadırlar. Sağlık hizmeti alan ve eğitim gören yüzlerce yurttaş, özellikle Pileli ve Pergamalılar telafisi olmayan büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Ayrıca Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan Kıbrıslı Rum ve Maronit yurttaşlar da büyük çaresizlikler yaşamaktadır ”ifadelerini kullandı. 
İki tarafta da eve kapanma döneminin bittiğini,  önlemlerin kademeli bir şekilde kaldırılarak, işyerlerinin açılmaya başladığını, şehirler arası seyahatin serbest olduğunu kaydeden Korkmazhan, bu bağlamda geçiş kapılarını kapalı tutma konusundaki her iki taraftaki hükümetlerin ısrarının “kabul edilemez” olduğunu savundu. 
“Gerekli sağlık önlemlerinin alınarak, geçiş kapılarının yeniden açılmasının zamanı gelmiştir” diyen Korkmazhan, kapıların açılmasının ada genelinde ekonomiye katkısının da büyük olacağını, özellikle ekonomik çıkmazda olan Kıbrıslı Türk ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi. 
Her iki taraftaki hükümetlerin Covid-19 salgınını fırsat olarak değerlendirerek, geçiş kapılarının kapalı kalmasını kalıcılaştırma ve toplumlar arası teması tamamen kesme düşüncesinde olduğuna dair güçlü şüphe bulunduğunu ileri süren Korkmazhan, “Her iki taraftaki milliyetçi hükümetler, geçiş kapılarının kapalı kalmasının asla kabul edilmeyeceğini ve kapıların açılması için kitlesel eylemler düzenlemekten geri durmayacağımızı bilmelidirler” dedi.

13/05/2020 13:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Korkmazhan, Covid-19, Abdullah Korkmazhan, Covid-19 salgını
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.