Sol Hareket Geçiş Kapılarının Kademeli Şekilde Açılmasını Talep Etti

Sol Hareket, geçiş kapılarının kademeli şekilde açılmasını talep etti.

ads ads ads ads
04/06/2020
HK

ads
Sol Hareket Geçiş Kapılarının Kademeli Şekilde Açılmasını Talep Etti

Sol Hareket, geçiş kapılarının kademeli şekilde açılmasını talep etti.

Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, Covid-19 salgınının her iki tarafta da kontrol altına alındığını söyleyerek, geçiş kapılarının kademeli ve gerekli sağlık önlemleri alınarak açılmasını istedi.

Her iki liderin ve İki Toplumlu Sağlık Komitesi’nin, geçiş kapılarının kademeli bir şekilde açılması konusundaki açıklamalarına işaret eden Korkmazhan, Kıbrıs'ın her iki tarafında da eve kapanma döneminin bittiğini, önlemlerin kademeli bir şekilde kaldırılarak, iş yerlerinin açılmaya başladığını, şehirler arası seyahatin serbest olduğunu, bu bağlamda geçiş kapılarını daha fazla kapalı tutmanın anlamsız olduğunu belirtti.

Korkmazhan, kapıların açılmasının ada genelinde ekonomiye katkısının da büyük olacağını, özellikle ekonomik çıkmazda olan Kıbrıslı Türk ekonomisine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Geçiş kapıları konusunun siyasi çekişme haline geldiğini de öne süren Korkmazhan hükümeti eleştirdi.

Kıbrıs Rum tarafının epidemiyolojik verileri ve kapsamlı raporu hem Kıbrıs Türk tarafı ile hem de BM ile paylaştığına dile getiren Korkmazahan, “Başarı öyküsünden bahseden hükümet ve Sağlık Bakanı, bir an önce bilimsel yöntemlerle hazırlanmış epidemiyolojik verileri ve raporu hem Sayın Cumhurbaşkanı hem de toplum ile paylaşmalıdır” dedi.

Hükümeti Covid-19 salgınını geçiş kapılarının kapalı kalmasını kalıcılaştırmak ve toplumlar arası teması tamamen kesmek yönünde fırsat olarak görmekle suçlayan Korkmazhan, geçiş kapılarının kapalı kalmasının asla kabul edilmeyeceğini ve kapıların açılması için kitlesel eylemler düzenlemekten geri durmayacaklarını dile getirdi.

04/06/2020 10:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sol Hareket, geçiş kapıları
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.