‘Sonraki Durak Avrupa’ etkinliği çevirim içi olarak yapıldı

ads ads ads ads
31/01/2023

ads
‘Sonraki Durak Avrupa’ etkinliği çevirim içi olarak yapıldı

Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle Avrupa’da seyahat ve deneyim fırsatları ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı “Sonraki Durak Avrupa” etkinliği, bugün Zoom platformu üzerinden çevirim içi olarak yapıldı.

AB Bilgi Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, etkinliğin açılış konuşmasını Avrupa Komisyonu Kıbrıs Çözüm Destek Birimi, İşbirliği Müdürü Stefan Simosas yaptı.

Simosas konuşmasında, DiscoverEU programının gençler arasında daha çevreci bir ulaşım modu olan tren yolculuğunu teşvik etmek amacıyla 2018'de başlatıldığını belirterek, “DiscoverEU programı, ağırlıklı olarak demiryolu ile seyahat etmeyi içerir ancak Kıbrıs gibi adalarda yaşayanların da bu programdan yararlanma fırsatları vardır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından çevirim içi etkinlik, gençlik çalışanı ve eğitmen Maria Mavronicola'nın DiscoverEU programı hakkında özellikle de Kıbrıs'tan başvuru yaparken bilinmesi gerekenlerle ilgili sunumu ve bilgi paylaşımıyla devam etti.

Eurail İşletme Müdürü Tom Medici ise yaptığı konuşmada, Eurail ile Avrupa'da bulunan 33 ülke içerisinde ve bu ülkeler arasında nasıl seyahat edileceğini anlattı. Medici “Amacımız, yolcuları zaten bildiklerinden bir durak öteye gitmeleri, karşılaştıkları herhangi bir durakta daha derine inmeleri ve Avrupa'nın sunduğu çeşitliliği özümsemeleri konusunda güçlendirmektir” dedi.

Zoom etkinliği, AB bursiyeri ve influencer Ayşe Hacıarif’in deneyim paylaşımları ile devam etti. Avrupa’nın barındırdığı farklı kültürleri, sanat türlerini ve yemekleri keşfetme fırsatı bulduğundan bahseden Haciarif, gençleri bu fırsatlardan yararlanmaları konusunda cesaretlendirerek “Hem kişisel hem de kültürel gelişiminiz için Avrupa Birliği tarafından sunulan ve Avrupa’daki zenginlik ve çeşitliliği deneyimleyebileceğiniz fırsatlardan mutlaka yararlanın” dedi.

31/01/2023 19:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ‘Sonraki Durak Avrupa’ etkinliği çevirim içi olarak yapıldı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.