Sony, Microsoft ve Nintendo'nun başı dertte!

ads ads ads ads
07/04/2019

ads
Sony, Microsoft ve Nintendo'nun başı dertte!

Kullanıcılarına çevrim içi oyunlarda adil şartlar sunup sunmadıkları denetlenecek olan Sony, Microsoft ve Nintendo sıkıntılı günler yaşayabilir.

Dünya çapında çevrim içi oyun hizmetleri sunan Sony, Microsoft ve Nintendo'nun kullanıcılara sundukları sözleşme şartlarının uygulanıp uygulanmadığının denetleneceği soruşturma firmaların canını sıkabilir.

Sağladıkları çevrim içi oyunlarla kullanıcıları adeta kendilerine bağımlı hale getiren Sony, Microsoft ve Nintendo firmaları hakkında açılan bir soruşturma ile kullanıcılara eşit şartlar sağlayıp sağlamadıkları denetlenecek.

Özellikle çevrim içi oyunlarda kullanıcılar ile yapmış oldukları sözleşmeler in inceleneceği bilgisi elde edilen soruşturma kapsamında, aynı zamanda kullanıcılara sundukları iade ve iptal şartlarının da incelenecek olduğu bilinmekte.

Bu soruşturma İngiltere'de bulunan Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA) tarafından açılmış. Firmaların kullanıcılara sunmuş oldukları geri ödeme seçeneklerinde adil davranıp davranmadıkları ve sözleşmelerinde yer alan maddelerin uygun bir şekilde uygulanıp uygulanmadığı bu soruşturma kapsamında araştırılacak.

CMA Genel Müdürü Andrea Coscelli soruşturma kapsamında yaptığı açıklamalarda, yürütülen bu soruşturmanın ismi geçen oyun şirketlerinin kullanıcılarla yapmış oldukları sözleşmelerinde yer alan, aldıkları hizmetleri iptal etme koşulları ve sözleşmelerinin otomatik olarak yenilenmesinde kullanıcılara dürüst davranılıp davranılmadığı konularının detaylı olarak inceleneceğini ve bu konularda sözleşmeye sadık kalınmayarak tüketici koruma yasasına aykırı bir uygulamanın yapıldığının tespit edilmesi halinde gerekli cezaların verilmesi için çalışacaklarını belirtti.

Bu soruşturmada Sony firması PlayStation, Microsoft firması Xbox Live ve Nintendo firması da N. Switch Online kapsamında araştırılacak.

Eğer CMA tarafından tüketici koruma yasasına aykırı bir durum tespit edilirse bu üç firma da büyük para cezaları ödemek zorunda kalabilir. Aynı zamanda bu durum diğer ülkelerde de gündeme gelerek rekabet kurumlarının firmalara soruşturma açmasına neden olabilir.

07/04/2019 12:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sony, Microsoft ve Nintendo’nun başı dertte!, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.