Sony’nin yayınladığı iş ilanı PlayStation 5’in çıkış tarihini otaya çıkardı

Japonya merkezli teknoloji şirketi Sony tarafından yayınlanan iş ilanı merakla beklenen yeni PlayStation modeli PS5’in çıkış tarihini ortaya çıkardı.

ads ads ads ads
13/05/2020
HK

ads
Sony’nin yayınladığı iş ilanı PlayStation 5’in çıkış tarihini otaya çıkardı

Sony'nin kontrolcüsü dışında bir türlü beklenen detaylarını açıklamaya yanaşmadığı PlayStation 5 hakkında nihayet ciddi bir ipucuna rastlandı.

İngiliz Express gazetesinde yer alan habere göre Sony tarafından yayınlanan iş ilanı merakla beklenen yeni PlayStation modeli PS5’in çıkış tarihini ortaya çıkardı.

Söz konusu iş ilanı, Sony’nin PlayStation için donanım tedariğinde bulunacak yeni bir personel arayışında olduğunu gösteriyor. Şirketin yayınladığı iş ilanına bakılırsa yeni PlayStation modeli ekim ayında raflardaki yerini alabilir.

Ancak şirkete yakın kaynaklara dayandırılan haberlere bakılırsa Japonya merkezli Sony ilk etapta cihazın üretimini sınırlı sayıda tutmayı planlıyor. 

Bloomberg’de yer alan habere göre İlk plana göre 2 milyon adet daha az üretilecek olan cihaz Mart 2021'de bitecek mali yıl içerisinde yaklaşık 5-6 milyon bandına çıkabilecek.

Bir önceki nesil oyun konsolu PlayStation 4, satışa sunulduğu ilk iki çeyrekte 7,5 milyon satmıştı. 

PS5'in özellikleri neler?

RuthenicCookie, yeni oyun konsolunun  Ryzen 8 Core işlemcisiyle geleceğini belirtiyor. Konsolun özellikleri arasında ise elbette en merak edilen kısım TFLOPS değeri. PS5 yine analistlerin çıkarımlarına göre 10 TFLOPS‘tan daha yüksek bir değere sahip olacak. 

Xbox Scorpio‘nun 6 TFLOPS, PS4 Pro‘nun 4.2 TFLOPS olduğu düşünülünce bu gerçekten de çok ciddi bir fark. 

13/05/2020 11:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sony, PlayStation 5, PlayStation, Teknoloji, Oyun
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.