Sony'ye deprem darbesi

ads ads ads ads
18/04/2016

ads
Sony'ye deprem darbesi

Japonya'da yaşanan art arda depremler dünya devi şirketlerin bazı fabrikalarda üretim faaliyetlerini durdurmasına neden oldu. Şirketlerin başında ise Sony geliyor.

Son dönemde Uzak Doğu’da yaşanan depremler günlük hayatın yanında teknolojik gelişmeleri de yakından etkiliyor. Şubat ayında Tayvan’da yaşanan deprem çip üreticisi TSMC'nin üretim faaliyetlerinde belirgin bir yavaşlamaya, Meizu cephesinde ise Pro 5 mini’nin çıkışını ertelemişti.

Benzer bir etkinin bu defa Japonya’da meydana gelen depremlerde yaşandığını görüyoruz. Perşembe ve cumartesi günleri Japonya’yı vuran yıkıcı depremler Sony’nin kamera sensörü üretimi gerçekleştirdiği Kumamoto’daki fabrikanın üretim faaliyetlerini durdurmasına neden oldu.

Kumamoto, CMOS kamera üretim tesisi başta Apple olmak üzere birçok üreticiye kamera tedariki sağlıyor. Sony’den yapılan açıklamada, üretimin bir süre askıya alındığı ifade edilirken, fabrikanın tekrar ne zaman faaliyete geçeceği belirtilmedi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sony yetkilileri, halihazırda stoklarda yeteri kadar görüntü sensörünün bulunduğunu ve bu noktada diğer firmaların mağdur edilmeyeceği bilgisini verdi. Sony, CMOS görüntü sensör üretiminin %40’ını elinde bulunduruyor.

Shiftdelete'in haberine göre Sony ayrıca Nagasaki’de bulunan kamera sensörü üretim tesisi vePlayStation üretiminden sorumlu olan Kyushu üretim tesisinde de üretim faaliyetlerini kısmen durdurdu.

6.2 ve 7.3 şiddetinde yaşanan depremler sadece Sony’yi vurmadı.Mitsubishi ve Honda da belirli alanlarda üretim faaliyetlerini kısmen askıya aldı.  

18/04/2016 08:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sony, fabrika, japonya, deprem
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.