Soygun zanlıları cezaevine gönderildi

ads ads ads ads
25/05/2022

ads
Soygun zanlıları cezaevine gönderildi

Haspolat’ta meydana gelen soygun meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar Ugochukwu Godwin Ibejıde ve Uche Charles Nwaodıka dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Memuru Ozan Kuşak,  Lefkoşa’nın Haspolat bölgesinde, 16 Mayıs 2022 tarihinde, saat 17.00 raddelerinde zanlılar Ugochukwu Godwin IBEJIDE ve Uche Charles NWAODIKA ve henüz ismi tespit edilemeyen bir erkek şahsın Abdul Hashiru BANGURA ve Osman Daniel SESAY 'in evine zorla girip mülke tecavüz suçunu işlediğini belirterek, zanlıların Abdul Hashiru BANGURA 'ya ait bir adet laptop, bir adet cep telefonu, erkek cüzdanı, içerisinde bulunan 200 Euro nakit para ve araca ait koçan, muayene, seyrüsefer ve sigorta belgelerini sirkat ettiğini kaydetti.

Kuşak, zanlıların söz konusu malları sirkat ettikleri sırada kendilerini engellemeye çalışan ev arkadaşı Osman Daniel SESAY 'ı itekleyerek fiili şiddet kullandıklarını ve soygun suçunu işledikleri dile getirdi.

Zanlı Uche Charles Nwaodıka'nın karakolda üzerine yapılan arama sonucu arka cebinde sirkat edilen aracın koçan, muayene, seyrüsefer ve sigorta belgeleri ile erkek cüzdanının bulunduğunu ifade eden Kuşak, tespit edilen bu malların emare olarak alındığını vurguladı. Kuşak, aranmakta olan şahsın henüz belirlenemediğine işaret ederek, zanlıların tutuklu yargılanmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Ozankaya, zanlıların 1 ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

25/05/2022 13:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.