Söylemez: Direnenlere bin selam olsun

ads ads ads ads
29/09/2022

ads
Söylemez: Direnenlere bin selam olsun

 Kıbrıs Alevi Kültür Vakfı Başkanı Tekin Söylemez, sorgulama ve doğruyu bulma yolunda verilecek her mücadelenin yaşanası bir dünyanın kapısını aralayacağını belirterek, “Direnenlere bin selam olsun” dedi.

Söylemez yaptığı yazılı açıklamada, “İran ahlak polisi tarafından saçının görünmesi nedeniyle katledilen Mahsa Amini’nin acısını yüreğimizin en derininde hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünya nüfusunu oluşturan ülkelerin sadece yüzde 15’inin tam demokrasi ile yönetildiğini, yüzde 85’inin ise demokrasi, insan hakları ve gerektiği gibi yaşamak hakkında bilgileri olmadığını ifade eden Söylemez, şöyle devam etti:

“Tüm demokratik haklarından habersiz olarak yaşamını sürdüren bireylerden oluşan ve farklı argümanlarla uyutulan, kandırılan, eğitim sistemleri ile düşünceden uzaklaştırılan köleleştirilen bireylerden oluşturulmaya çalışılan bu dünya düzeni değişmelidir.”

-“İran’da özgürlük için direnen halkın yanındayız”

“Baskı ve zulme karşı direnmek sadece zulme uğrayanın sorumluluğu değildir” diyen Söylemez, kadınların cesurca öncülük ettiği eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek vererek, İran’da özgürlük için direnen halkın yanında olduklarını kaydetti.

İnsana ve kadına bakış açısının dinler tarafından sınırlandığını ifade eden Tekin Söylemez, şekilci, biatçı, cinsiyetçi tavırlar yaşandığını belirtti.

Söylemez, bu tavrın aslında din adamlarının, din kisvesi altında yaratanın koyduğu kuralları uygulamaktan çok, kendi yarattığı kuralları uygulamak istemesinden kaynaklanan erkek egemen yapının korunmasına yönelik davranışlar olduğunu kaydetti.

“Günümüzde cumhuriyet veya demokrasi ile yönetildiklerini iddia eden ama kadını ötekileştiren, cinsel obje gibi, üreyen bir varlık gibi göstermeye çalışan, yönetimler vardır” diyen Söylemez, bu yanlışlıkların düzeltilmesi ve temelde insan hak ve özgürlüklerinin, özelde ise kadınların eşit, hak, hukuk ve hürriyetlerinin medeni kanunlar çerçevesinde kadın erkek ayrımı olmadan yaşanacağı günlerin mücadelesinin Alevi toplumunun öncelikleri arasında olduğunu belirtti.

29/09/2022 14:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:  Kıbrıs Alevi Kültür Vakfı, Tekin Söylemez, s
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.