Sözde “Maraş Belediyesi” Sahil Şeridindeki Mülkler İçin Toplu Başvuru Konusunda Yardım İstiyor

Rum Avukat Ahilleas Dimitriadis, sözde “Maraş Belediyesi”nin devletin desteği, uzmanlık ve mali imkan olmadan, Maraş’ın Türk idaresinde açılmasının önüne geçebilmek adına Maraş’taki sahil şeridinde bulunan mülkler için toplu başvuru yapamayacağını söyledi

ads ads ads ads
30/06/2020

ads
Sözde “Maraş Belediyesi” Sahil Şeridindeki Mülkler İçin Toplu Başvuru Konusunda Yardım İstiyor

Rum Avukat Ahilleas Dimitriadis, sözde “Maraş Belediyesi”nin devletin desteği, uzmanlık ve mali imkan olmadan, Maraş’ın Türk idaresinde açılmasının önüne geçebilmek adına Maraş’taki sahil şeridinde bulunan mülkler için toplu başvuru yapamayacağını söyledi.

Haravgi gazetesi, sözde “Maraş Belediyesi”nin dün bu konuyla ilgili Rum Dışişleri Bakanlığı ile görüşme yaptığını ve Rum Dışişleri Bakanlığı’nın da, bu konunun hukuki değil, siyasi boyutu bulunduğuna dair Rum Eski Başsavcı ile aynı çizgide olduğunu yazdı.

Gazete, konunun, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun Şubat ayında yapılan toplantıda yaptığı açıklamaların ardından gündeme geldiğini kaydetti.

Feyzioğlu’nun 281 mülkten bahsettiğini belirten gazete, Maraş sahil şeridinde 425 özel mülk bulunduğunu yazdı.

Gazete, Dimitriadis’in, Türkiye’yi toplu başvuru yoluyla Maraş’ın sahil şeridinden mahrum bırakarak, Maraş’ın açılmasının geciktirilebileceğini ve/veya önlenebileceğini söylediğini; ayrıca bu konuda karşı bir görüş de bulunduğunu ve buna göre ise, Türkiye’nin toplu başvuru yoluyla sıkıştırılması halinde, Taşınmaz Mal Komisyonu’nu feshedebileceğini ve Rum göçmenleri Türk idaresi altında yaşamaya çağırabileceğini kaydetti.

Haberde, tüm bu olgular ışığında, sözde “Maraş Belediyesi”nin yeni Rum Başsavcı ile ivedi görüşme talebinde bulunduğu ifade edildi.

30/06/2020 11:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: MARAŞ, KIBRIS MARAŞ,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.