SpaceX, Starlink kullanıcı sayısını açıkladı

Özel uzay şirketi SpaceX, uydu aracılığıyla yeryüzüne internet servisi veren Starlink'in kullanıcı sayısının 10 bini aştığını açıkladı.

ads ads ads ads
05/02/2021

ads
SpaceX, Starlink kullanıcı sayısını açıkladı

Elon Musk'ın sahibi olduğu özel uzay şirketi SpaceX’in uydu bazlı küresel internet projesi Starlink’in kullanıcı sayısı belli oldu.

Son dönemde 60'lık partiler halinde onlarca Starlink misyonuna imza atan SpaceX’in bu hizmetinden faydalanan kullanıcı sayısı 10 bine aştı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada Starlink’in beta programına ABD ve Avrupa’da kayıtların sürdüğü bilgisinin de altı çizildi.

Beta denemelerine geçtiğimiz senenin ekim ayında başlayan şirket, kullanıcılardan Starlink Kit kurulumu için 499 dolar, aylık abonelik için ise 99 dolar ücret talep etmişti.

SpaceX daha önce yaptığı açıklamada yörüngedeki uydular tarafından sunulan internet hizmetinin hızının 50Mb/s ile 150Mb/s arasında olacağı belirtilmişti.

Ancak geçtiğimiz aylarda Ookla tarafından yapılan testte Starlink uyduları Mbps'den 18 Mbps'ye kadar yükleme hızı sundu.

Elon Musk, uzaya gönderilecek binlerce uyduyla dünyanın dört bir yanına hızlı ve ucuz internet hizmeti sağlamayı hedefliyor.

Proje kapsamında yörüngeye binin üzerinde uydu gönderildi. Bu hamle sonrası Musk’ın şirketi yörüngedeki her 4 uydudan 1’inin kontrolünü elinde bulundurur hale geldi.

SpaceX, Starlink projesi çerçevesinde toplamda 12 bin internet uydusu fırlatmayı planlıyor.

Projenin 2027'de tamamlanması bekleniyor.

05/02/2021 12:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: SpaceX, Starlink kullanıcı sayısı, teknoloji
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.