SpaceX’in tarihi uzay yolculuğu başladı

ads ads ads ads
31/05/2020

ads
SpaceX’in tarihi uzay yolculuğu başladı

Elon Musk'un SpaceX şirketinin ik Amerikalı astronotu uluslararası uzay istasyonuna taşıyacak olan roketi fırlatıldı. İlk kez bir özel şirket, uzaya astronot gönderiyor. SpaceX'in Falcon 9 roketi ve Crew Dragon kapsülü Florida'daki Kennedy Uzay Üssü'nden fırlatıldı.

ABD merkezli uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ortaklığıyla dünya yörüngesine ilk kez ilk insanlı uzay mekiğini gönderdi. Uçuş denemesi ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden gerçekleştirildi. Ç "Crew Dragon" isimli deneme uçuşunun başarılı olması durumunda, ABD topraklarından 9 yıl sonra ilk defa uzaya astronot gönderilmiş olacak.

SpaceX'in "Crew Dragon" isimli uzay mekiğiyle ilk insanlı uçuş denemesi çarşamba günü uygunsuz hava koşulları yüzünden yapılamamıştı.

NASA, deneme öncesi paylaştığı videoda Doug Hurley (53) ve Bob Behnken (49) isimli astronotların daha önce iki defa uzay uçuşu gerçekleştirdiğini ancak ilk defa bir arada, Amerika topraklarından ve ticari bir firma ile uzay yolculuğuna çıkacaklarını belirtti.

31/05/2020 09:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Elon Musk, SpaceX, uzay, haberkibris,
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.