Spehar: Somut bir resim görmek istiyoruz

ads ads ads ads
15/09/2017

ads
Spehar: Somut bir resim görmek istiyoruz

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Crans-Montana konferansının yansımaları ışığında yaptıkları çıkarımlar, değerlendirmeler ve önlerinde uzanan süreçle ilgili görüşmek istediğini söyledi.

Spehar, Guterres’in müzakerelerin yeniden nasıl başlatılabileceğiyle ilgili Akıncı ve Anastasiadis’in fikirlerini dinlemek istediğini de kaydetti.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşmesi sonrasında kısa bir açıklama yaptı ve görüşmenin iyi geçtiğini söyledi.

Bu sabah Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le de bir görüşme gerçekleştirdiğini hatırlatan Spehar, liderlerle New York ziyaretleri öncesince bu kapsamda bir araya geldiklerini ifade etti.

“CRANS-MONTANA’NIN YANSIMALARI VE GETİRİLERİNİ KONUŞMAK İSTİYOR”

Akıncı ve Anastasiadis’in önümüzdeki hafta BM Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirecekleri New York ziyaretinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le de görüşeceklerini ifade eden Spehar, Akıcı ve Anastasiadis’e, Guterres’in kendileriyle Crans-Montana konferansının yansımaları ve getirileriyle ilgili konuşmak istediğini ilettiğini kaydetti. 

Guterres’ın Crans Montana sonrasında liderlere bu görüşmeyle ilgili değerlendirmeler ve çıkarımlar yapmak; bundan sonra neler olabileceğiyle ilgili öneriler üretmelerini önerdiğini anlatan Spehar, Genel Sekreter’in şimdi bunları dinlemek istediğini belirtti.

Spehar, Genel Sekreter’in Crans-Montana’daki konferansın yansımaları ışığında önerindeki süreç ve belki müzakerelerin nasıl yeniden başlatılabileceğiyle ilgili liderlerin somut bir fikirleri olup olmadığını görmek istediğini söyledi.

“SOMUT BİR RESİM GÖRME BEKLENTİSİ İÇİNDEYİZ”

Liderlerin New York’ta Guterres’le yapacağı görüşmeyle ilgili beklentisinin ne olduğunun sorulması üzerine ise Elizabeth Spehar, tüm tarafların içinde bulunduğu somut bir resim görme beklentisi içerisinde olduklarını ve Genel Sekreter’in bu aşamada yapılabilecek bir şey olup olmadığını görmek istediğini ifade etti.

“ÖNCE TARAFLARIN FİKİRLERİ…”

Spehar, ancak Gutteres’ın liderler tarafından yürütülen ve “Kıbrıslı” olma özelliği taşıyan çözüm sürecine saygı duyduğunu da dile getirdi ve öncelikle liderlerle tarafların önerileriyle fikirlerini duymak ve daha sonra kendi fikirlerini oluşturmak istediğini ifade etti.

Spehar, BM’nin adada iyi niyet misyonu çerçevesindeki görevlerinin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

15/09/2017 17:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Elizabeth Spehar,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.