Sri Lanka'da Müslümanlara yönelik saldırı

ads ads ads ads
06/05/2019

ads
Sri Lanka'da Müslümanlara yönelik saldırı

Paskalya terör saldırılarında hedef alınan St. Sebastian Katolik Kilisesi'nin bulunduğu Negombo kentinde Müslümanlara ait dükkanlara ve araçlara saldırılar düzenlendi.

Sri Lanka'da geçen ay Paskalya gününde düzenlenen terör  saldırılarından birinin hedefi olan St. Sebastian Katolik Kilisesi'nin bulunduğu  Negombo kentinde Müslümanlara ait dükkanlara ve araçlara saldırılar düzenlendiği  bildirildi.

Polis Sözcüsü Ruwan Gunasekara, esnaf arasındaki kişisel bir  tartışmanın dini bir nitelik kazanarak büyümesi sonucu tırmanan olaylarla ilgili  iki kişinin gözaltına alındığını ve durumun kontrol altına alındığını belirtti.

Görgü tanıkları, pazar günü bazı Katolik grupların Müslümanların  dükkanlarını taşladığı ve araçlarını ateşe verdiğini aktardı.

Değerli taş satıcısı Rizwan Jeffry, yaklaşık 400 kişiden oluşan  kalabalığın dükkanını yağmaladığını ve teşhirdeki değerli taşları çaldığını ifade  etti.

Negombo'daki Porutota köyü yakınında yaşayan A.M. Jeffry,  saldırganların, taksi hizmeti veren bir tuk-tuk (üç tekerlekli araç) ve bir  motosikleti ateşe verdiğini kaydetti.

Güvenlik kaynakları, saldırılarda can kaybı yaşanmadığını ancak  yaralananlar olduğunu bildirdi.

Katolik Kilisesi Kolombo Başpiskoposu Kardinal Malcolm  Ranjith, Müslüman liderlerle bölgeyi ziyaret ederek barış mesajı verdi.

Hükümet, şiddet olaylarının sosyal medya aracılığıyla gelişip  yayılmasını önlemek amacıyla aralarına Facebook ve WhatsApp'ın olduğu bazı sosyal  medya siteleri ve uygulamalarına ülke çapında engelleme getirdi. Engelleme  pazartesi sabah kaldırıldı.

Öte yandan, olayların ardından Negombo kentinde ilan edilen sokağa  çıkma yasağı da sabah saatlerinde kaldırıldı.

Saldırılar, Paskalya günündeki terör saldırılarının ardından ülkede  topluluklar arasında yaşanan ilk şiddet olayı oldu.

Sri Lanka'da 21 Nisan'da Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini  sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve  Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı  Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar  düzenlenmişti.

Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki  konukevi yakınında ve Dematogoda'da üst geçit yakınında patlamalar olmuştu.

Yetkililer, saldırılarda 253 kişinin hayatını kaybettiğini  açıklamıştı.

06/05/2019 16:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sri Lanka’da Müslümanlara yönelik saldırı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.