Standart dışılık öldürüyor

ads ads ads ads
16/05/2015

ads
Standart dışılık öldürüyor

Havadis'ten Duygu Alan'ın haberine göre, bir gencin oturduğu apartman boşluğundaki üzerindeki fiber damın kırılarak aşağı düşüp ölümüne neden olması, KKTC’de acı bir gerçeği daha gün yüzüne çıkardı. Ülkede birçok binana standart dışı

Apartmanlarda güvenlik konusu, Girne’de önceki gün meydana gelen ölümlü kaza sonucu gündeme oturdu.

Girne’de 19 yaşındaki bir genç, önceki gün arkadaşları ile sohbet etmek için çıktığı apartmanın damında, oturduğu merdiven boşluğu üzerindeki fiber çatının çökmesi sonucu yere çakılarak can verdi.

Gencin ölümü ailesini ve yakınlarını yasa boğarken, kamuoyunda da “bizim apartmanımız ne kadar güvenli” tartışmalarına neden oldu.

Havadis, kamuoyunun sorularına yanıt bulmak maksadı ile dün birçok apartmanda incelemede bulundu.

Yapılan incelemede, birçok binada, apartman boşluğunun üzerinin açık olduğu gözlemlenirken, birçok apartmanın teras katında ya korkuluk olmadığı ya da korkulukların güvenliği sağlayacak yükseklikte olmadığı görüldü.



Gürcafer: Binalarımız güvenli değil

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, KKTC’de binaların birçoğunun standart dışı olduğunu öne sürdü.

Gürcafer, “Birçok apartmanda yaptığımız incelemede de tespit ettik ki, ülkemizde birçok binada güvenlik açısından önem teşkil eden merdiven yüksekliği, apartman boşlukları, teras, balkon ve merdiven korkulukları standartlara uygun değiller” dedi.

Avrupa’da binanın sağlamlığından daha çok hayati önem arz eden bu tür önlemlerin mercek altına alındığını söyleyen Cafer Gürcafer, “Avrupa Birliği’nde binalarda can güvenliğine dair tüm önlemler alınmış durumdadır. Tüm yapılar belli bir standart dahilinde inşa edilmiştir ve ne merdivenler, ne apartman boşlukları ne de teras, balkon ve çatı katı herhangi bir tehlike arz etmemektedir. KKTC’de de belli bir standart vardır ancak uygulanmamaktadır. Bizim bir an önce Avrupa Birliği standartlarını uygulamaya koymamız lazım” dedi.

Cafer Gürcafer, KKTC’de apartman yöneticiliği sisteminin de olmadığını belirterek şunları söyledi: “Birçok ülkede apartmanlarda bir yönetici vardır ve eğer binanın çatısı ya da teras katı kullanıma açık ise kilit altındadır, kilit de apartmanın yöneticisinde muhafaza edilmektedir. KKTC’de de bu sistem uygulanabilir.”

Haberin tamamı Havadis'te 

16/05/2015 14:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs, cafer gürcafer, korkuluk, apartman
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.