Sucuoğlu: Atatürkçülüğümü tartıştırmam, mevlide katılmak suç mudur?

Faiz Sucuoğlu, sosyal medyada dolaşan videoyla ilgili Haber Kıbrıs’a açıklama yaptı

ads ads ads ads
19/09/2020
HK

ads
Sucuoğlu: Atatürkçülüğümü tartıştırmam, mevlide katılmak suç mudur?

   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, kendisinin de görüldüğü Selimiye Camisi’nde çekilmiş, sosyal medyada dolaşan videoyla ilgili Haber Kıbrıs’a açıklama yaparak, söz konusu videonun rahmetli Şeyh Nazım Kıbrıs-i’nin birinci ölüm yıldönümü mevlidinde 18 Nisan 2018’de çekildiğini açıkladı.

    Faiz Sucuoğlu, sosyal medyada, sanki de görüntüler yeni çekilmiş gibi değerlendirmeler yapıldığını belirterek, “Çok büyük haksızlık yapılıyor” dedi.

“Şeyh Mehmet Efendi’nin elini öpmedim”

     Kıbrıs’ın dünyaca tanınan, sembol isimlerinden birisi olan rahmetli Şeyh Nazım Kıbrıs-i’nin birinci ölüm yıldönümünde, oğlu Şeyh Mehmet Kıbrıs-i Efendi’nin davetiyle Selimiye Camisi’nde kılınan mevlide katıldığını ifade eden Faiz Sucuoğlu, “Görüntüler yanıltıcıdır, Şeyh Mehmet Efendi’nin elini öpmedim, saygı icabı eğildim” diye konuştu.

     Şeyh Mehmet Efendi’nin dostu olduğunu ve bir dostun davetine icabet ettiğini belirten Faiz Sucuoğlu, bu mevlide giderken çekilen görüntüleri ile Atatürkçülüğünün sorgulanamayacağını vurguladı.

“Namaz kılan Atatürkçü olamaz mı?”

     Sucuoğlu, “Atatürkçülüğümü kesinlikle tartıştırmam. ‘Atatürkçü olan kişi namaz kılamaz’ diye bir kural mı var? Sağlam Atatürkçü ama inançlı milyonlarca insan vardır” dedi.

     Faiz Sucuoğlu, görüntüler bugünlerde çekilmiş gibi sosyal medyada yanıltıcı ifadeler yer aldığını ve Covid-19 kurallarının ihlal edildiğinin iddia edildiğini ifade ederek, bu haksız saldırıların kendisini üzdüğünü söyledi. 

“Sorumluluklarımın bilincindeyim, kimse çamur atmaya kalkışmasın”

      Faiz Sucuoğlu, şöyle konuştu:

     “Ben hem bir vatandaş olarak, hem bir siyasi olarak hem de bir bakan olarak sorumluluklarımın bilincindeyim. Kimse çamur atmaya kalkışmasın, beni seçime malzeme yapmaya kalkışmasın.

     18 Nisan 2018’de Şeyh Nazım Kıbrıs-i’nin mevlidine giderken çekilmiş görüntülerin bugün sosyal medyaya yayılmasını ve çarpıtılmasını maksatlı ve düşmanca buluyorum. Şeyh Nazım Kıbrıs-i, Kıbrıs’ın dünyaca ünlü sembol ismidir. Şeyh Nazım’ın dergahına, sağcı, solcu çok sayıda insan girmiştir, onu ziyaret etmiştir.

     Siyasiden gazeteciye, akademisyenden işadamına kadar birçok insan Şeyh Nazım’ı sevmekteydi. Şeyh Nazım, dini sembol kişiliği yanında, yardımsever, şakacı/ nüktedan, hazırcevap ve her haliyle Kıbrıslı bir halk adamıydı. Böyle bir insan için oğlunun düzenlediği mevlide katılmak neden suç olsun? Yapılan bir tür saldırıdır, halkımızın bu gerçekleri bilmesini istedim.”

19/09/2020 13:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Faiz Sucuoğlu, Şeyh Nazım Kıbrıs-i, mevlid
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.