Suçüstü yakalandı

Gazimağusa’da dün Ekrem Kale’nin ikametgahında mahkeme emriyle arama yapıldı.

ads ads ads ads
12/03/2020
HK

ads
Suçüstü yakalandı

Gazimağusa’da dün Ekrem Kale’nin ikametgahında mahkeme emriyle arama yapıldı.

Kale’nin evinde yapılan aramada, bulunan bir adet 7.65 mm çapında tabanca ve 12 adet canlı 7.65 mm çapında tabanca mermisi bulunarak emare alındıktan sonra zanlı suçüstü hali gereği tutuklandı.

Zanlı bugün kanunsuz tabanca ve patlayıcı madde tasarrufu suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 1 günlük tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü tutukluluk duruşmasında iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı Hasan Boşnak, ilk tanık olarak polis çavuşu Erdal Dal’ı tanık olarak dinletti. Dal yemin altında verdiği şahadette,  tasarrufunda uyuşturucu madde bulundurduğu ihbarıyla 11.3.20 tarihinde saat 11.00 – 11.30 saatleri arasında zanlının Gazimağusa’ daki ikametgâhında mahkemeden temin edilen arama müzekkeresi tahtında Narkotik ve kaçakçılığı önleme şubesi polislerince arama yapıldığını aktardı.

Arama esnasında ikametgâhın mutfağında ayakkabı dolabı içerisinde bir adet 7.65 mm çapında tabanca, tabancaya takılı bir adet şarjör ve içerisinde 6 adet 7.65 mm çapında canlı mermi ile naylon poşete sarılı 6 adet 7.65 mm çapında canlı mermi bulunarak emare alındığını söyleyen Dal zanlının suçüstü hali gereği tutuklandığını belirtti.

Mesele ile ilgili zanlının gönüllü bir ifade verdiğine değinen Dal, emare tabanca ve mermileri 2018 yılı içerisinde Mersin’ den satın aldığı ve Girne bölgesinden KKTC’ ye ithal ettiği konusunda zanlının itirafı olduğunu söyledi. Girne’ de işlenen suçlarla ilgili Girne polisinin ayrı bir soruşturma başlattığına dikkat çeken Dal, zanlının daha önce mülteci olaylarına karıştığı konusunda bilgi alındığını söyledi.

Dal şahadetine devamla verdiği şahadetinde, zanlının verdiği gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacak olması, alınması gereken ifadelerin mevcudiyeti, emare tabancanın başka bir olayda kullanılıp kullanılmadığının araştırılması ve Girne’ ye gelmiş olduğu tekne ile ilgili araştırmanın yapılacak olması nedeniyle zanlı aleyhine 3 gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı Hasan Boşnak Dal’ ın talep etmiş olduğu 3 günlük süreyi 1 gün olarak sınırladıktan sonra kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)

12/03/2020 15:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Gazimağusa, Ekrem Kale, haber, kıbrıs, kktc, kıbrıs haberleri
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.