Sudan'da 3,9 milyon kişi açlık tehlikesinde

ads ads ads ads
24/10/2015

ads
Sudan'da 3,9 milyon kişi açlık tehlikesinde

BM'nin Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Güney Sudan'da 3,9 milyon kişinin açlık tehlikesi altında olduğunu açıkladı.

WFP Güney Sudan Direktörü Joyce Luma, Güney Sudan'da insanların barışa, insani yardıma, gıdaya ve hayatlarını tekrar kurmak için desteğe ihtiyacı olduklarını ifade etti.

UNICEF'in Güney Sudan temsilcisi Jonathan Veitch de ülkede iki yıldan beri devam eden çatışmalar nedeniyle, çocukların hastalık ve açlıkla mücadele ettiğini belirtti. Veitch, "Eğer ülkeye girişimiz sağlanırsa, kuruluşlarımız oraya gerekli yardımları götürebilir. Eğer girişimize izin verilmezse, çok sayıda çocuk hayatını kaybedebilir" şeklinde konuştu.

Açıklamada, ayrıca ülkedeki kötü ekonomik koşulların yiyecek fiyatlarındaki artışa neden olduğu, bunun da ailelerin alım gücünü zayıflattığı bildirildi.

UNICEF Acil Durum Programları Direktörü Afshan Khan, Suriye, Afganistan, Somali, Güney Sudan ve Sudan'da yaşanan çatışma ve istikrarsızlıkların, yaklaşık 4,5 milyon çocuğu yerinden ettiğini açıklamıştı.

UNICEF'in verilerine göre, Güney Sudan'da Aralık 2013'te patlak veren çatışmadan bu yana üçte ikisi çocuk, 760 bin kişi ülkesini terk etti. 

24/10/2015 14:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sudan, açlık,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.