Süper zenginlerin paralarını sakladığı İsviçre’de pandemi bayramı

Pandemi döneminde dünya ekonomisi modern tarihin en büyük krizini yaşarken, süper zenginler ve süper zenginlerin paralarını yöneten İsviçre bankaları servetlerini ve gelirlerini katladı.

ads ads ads ads
24/10/2020

ads
Süper zenginlerin paralarını sakladığı İsviçre’de pandemi bayramı

Pandemi dünyadaki eşitsizlikleri daha da artırdı. Zenginler daha zengin, yoksullar ise daha yoksul oldu. Ancak süper zenginlerin paralarını sakladığı İsviçre’de bambaşka bir manzara var.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) tahminine göre bu yıl küresel ekonomi yüzde 4,4 oranında küçülecek. Modern tarihin en sert ekonomik krizi yaşanmış olacak.

UBS’İN KÂRI İKİYE KATLANDI

Öte yandan, süper zenginlerin serveti artarken, başta İsviçre’dekiler olmak üzere zenginlerin servetlerini yöneten bankaların kârları da katlandı. Özellikle teknoloji ve sağlık şirketlerinin hisselerindeki hızlı toparlanma ile altın gibi değerli metallerdeki

Öyle ki, özel bankacılık hizmeti sunan bankaların en büyüğü olan İsviçre merkezli UBS, 2020’nin üçüncü çeyreğinde kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 99 artırarak son 10 yılın en iyi üçüncü çeyrek sonucunu elde etti.

Bir diğer özel bankacılık devi İsviçre merkezli Credit Suisse‘in de benzer bir iyi sonuç elde etmesi bekleniyor.

Avrupa genelinde diğer bankalar ise çok düşük faiz ve ertelenen borç ödemeleri nedeniyle birçok zorluk yaşıyor.

24/10/2020 16:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: zengin, isvicre ekonomi
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.