Sürü bağışıklığı koronavirüse karşı neden etkisiz? İşte bilimin cevabı

Epidemiyolog Gideon Meyerowitz-Katz, Science Alert için kaleme aldığı yazıda sürü bağışıklığının corona virüse karşı neden etkisiz kaldığını açıkladı.

ads ads ads ads
31/03/2020
HK

ads
Sürü bağışıklığı koronavirüse karşı neden etkisiz? İşte bilimin cevabı

Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle dünya genelinde enfekte olan kişi sayısı 750 binin üzerinde. Virüs nedeniyle yaklaşık 40 bin kişi ise hayatını kaybetmiş durumda.

Geçtiğimiz haftalarda İngiltere’de ortaya atılan sürü bağışıklığı modeli ise İngiliz makamları tarafından dahi terk edilmişe benziyor. Zira uzmanlar sürü bağışıklığının iddia edildiği gibi salgına karşı bir koruyucu yöntem olmadığı görüşünde.

Gideon Meyerowitz-Katz, Science Alert için kaleme aldığı yazıda salgının günü gününe takip edilmesi gereken, öngörülemez yapısının olduğunun altını çiziyor.

Epidemiyolog Gideon Meyerowitz-Katz’a göre sürü bağışıklığı günümüz koşullarında korona virüs ile mücadelede bir opsiyon değil.

Zira Katz’a göre aşı olmadan toplum bağışıklığından bahsetmek bilimsel olarak mümkün değil.

Bilindiği üzere henüz korona virüs için çalışmalar sürse de bir aşı geliştirişmiş değil. Geçtiğimiz haftalarda ABD'nin Washington eyaletinde klinik ortamda ilk aşı denemeleri başlamıştı.

Devam eden olan aşı testlerinin başarıyla sonuçlanması durumunda ilgili federal kurumlardan onay alabilmesi ve halkın kullanımına sunulabilmesi için yetkililer 12 ila 18 ay arasında bir süre öngörüyor.

31/03/2020 09:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Koronavirüs salgın, COVID-19, Koronavirüs, haber, kıbrıs, kktc, kıbrıs haberleri
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.