SÜTEK Yönetim Kurulu: Süt üretimini azaltın

"Üreticilerden Cumartesi ve Pazar günleri açık süt toplanmayacak"

ads ads ads ads
27/03/2020

ads
SÜTEK Yönetim Kurulu: Süt üretimini azaltın

Süt Endüstrisi Kurumu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Koronavirüs salgını nedeniyle hükümetin almış olduğu acil ve gerekli tedbirler sonucunda, süt sektöründe sıkıntılar yaşanmaya başlandığı kaydedilerek, iç piyasada süt ürünlerinin en çok tüketildiği yerler olan oteller, restoranlar ve buna benzer işletmelerin uzun süredir kapalı olduğu için piyasada süt ve süt ürüne yönelik taleplerin düştüğü belirtildi.

Süt ürünlerinin Türkiye’ye ihracatı noktasında da benzer bir durum yaşandığını ve dış piyasada bir daralma söz konusu olduğu vurgulanan açıklamada, Karpaz Bölgesi’nde görülen vakaların ardından, köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini, süt sektöründe önemli bir imalat kapasitesine sahip olan ve Yeni Erenköy’de bulunan bir fabrikanın da şu anda faaliyetlerini durdurduğu için sektörde süt talebinin iyice azaldığı kaydedildi.

Açıklamada, “SÜTEK olarak, her gün tüm çiftliklerimizden süt toplayıp, sütü pazarlama çabalarımız mevcut durumda devam etmektedir. Ancak, hem iç hem de dış piyasalarda yaşanan daralmalardan dolayı süt imalat sanayinin de süte olan talebi azalmıştır. Siz değerli süt üreticilerden, bu kriz döneminde bizlere yardımcı olmanızı beklemekteyiz. Bu bağlamda birtakım kararlar almış bulunuyoruz. Buna göre, üreticilerden Cumartesi ve Pazar günleri açık süt toplanmayacaktır. Ayrıca, kullanılan yem rasyonlarında yeniden düzenleme yaparak süt miktarını düşürmeniz ve bu dönemi toplum olarak en az ekonomik kayıpla atlatmamız için hep birlikte elimizi taşın altına koyarak, katkı yapmanızı rica ederiz” denildi.

(BRT/SM)

27/03/2020 21:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: süt, süt kurumu, süt ihtiyacı, süt üremi, kıbrıs süt kurumu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.