Taçoy: Elektriğe indirim için çalışmalar sürüyor

"Ben indirim tarafındayım ancak bunu ben karar alacak değilim."

ads ads ads ads
19/03/2020

ads
Taçoy: Elektriğe indirim için çalışmalar sürüyor

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy Haber Kıbrıs Web TV’de yayınlanan Ali Baturay’ın hazırlayıp sunduğu Markaj programına konuk oldu.

Elektriğe indirim yapılması için çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çeken Taçoy, akaryakıtın fiyatının düştüğünü ancak önemli olanın depolananın kaça alındığı olduğunu kaydetti.

Bakan Taçoy, kendisinin indirim tarafında olduğunu ekledi. Hasan Taçoy’un konuşması şöyle: Kıb-Tek’in elektrik tarifeleri üzerinde bir çalışma var. Fiyatlarda bir ucuzlama mı yoksa bir indirim mi noktasında bir tartışmayı götürüyoruz. Ben indirim tarafındayım ancak bunu ben karar alacak değilim.

Ben sadece önerilendirdim. İndirim derken parasını ödeyene bir indirim. Yani veznede bir indirim yapılması için çalışma yapılıyor. Elektrik Kurumu 6 milyon TL’yi gözden çıkardığı noktasında hesapları yaptım. Kurul daha temkinli. Akaryakıtın fiyatı düştü ancak biz depoladık, kaça aldık o da önemli. Biz buna göre bir çalışma yapıyoruz. Bir yıldır hiç zam yapmadık. Fiyat yükseldiğinde de aynı gittik azaldığında da. Bu olağan üstü durum için olağan üstü teklif yapmak istiyorum. Bu konuda ısrarla çalışıyoruz. Biz bu çalışmayı Başbakana sunacağız. Başbakan onaylarsa Bakanlar Kurulu’na götüreceğiz ve karar olarak çıkartacağız. Eğer ben bunu insanlık adına yapmazsam Kıbrıs Türk halkı kaybedecek. Benzine ve mazota zam yapılmayacak.

19/03/2020 16:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hasan taçoy, indirim, elektrik
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.