Taçoy: İkinci pakette öncelik reel sektör ve istihdam olacak

Taçoy, 15 Haziran sonrasında ikinci ekonomik paketin açıklanacağını ifade ederek reel sektör başta olmak üzere bir çok konunun bu paketin içerisinde olacağını belirtti.

ads ads ads ads
05/06/2020
HK

ads
Taçoy: İkinci pakette öncelik reel sektör ve istihdam olacak

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, 15 Haziran sonrasında ikinci ekonomik paketin açıklanacağını ifade ederek reel sektör başta olmak üzere bir çok konunun bu paketin içerisinde olacağını belirtti.

Haber Kıbrıs Web Tv’de Hüseyin Ekmekçi’nin programına konuk olan Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy hazırlanan paket hakkında bilgi Verdi.

Paket çalışmalarının geçen hafta başladığını belirten Taçoy, piyasaya mutlaka para aktarılacağının müjdesini verdi. Aktarılan paranın ağırlıklı olarak kamu maliyesi için harcandığı görülse bile aslında öyle olmadığını kaydeden Taçoy, maliyenin hiç borçlanmadığnı ve Mayıs sonuna kadar düzenli bir şekilde akışın sağlandığını kaydetti.

Kamu giderlerinin belli bir seviyede kalmasının sağlandığını belirten Taçoy, piyasaya para pompalanması için iç borçlanmasya gidilmesinin elzem olduğunu söyledi.

Sağlanılan kaynağın ilk etapta ekonomiye enjekte edilmesini ve yerli istihdamı da artırmaya yönelik çalışmalarda kullanılacağını belirten Taçoy, ülkedeki hastane, yollar ve yarım kalan alt yapı çalışmalarının tamamlanması için kullanılacağını kaydetti.

Çalışmalar esnasında sivil toplum örgütleri ile işbirliğine ve fikir alışverisine gidileceğini kaydeden Taçoy, ekonominin ivme kazanması için eksik kalan yatırımların da yeniden gözden geçirilecğeini ve KKTC’nin sadece turizm ve eğitim de değil yeni sağlanacak ve ortaya çıkacak sektörlerle de gelişiminin devam edeceğini kaydetti.

05/06/2020 10:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Taçoy, hasan taçoy, hüseyin ekmekçi, ekonomi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.