Talat, halkı sandığa gitmeye çağırdı

"Tüm halkımızı 18 Ekim’de sandıklara gitmeye davet ediyorum"

ads ads ads ads
15/10/2020
HK

ads
Talat, halkı sandığa gitmeye çağırdı

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 18 Ekim'de yapılcak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turunda Kıbrıs Türk halkını sandığa gitmeye ve  çözüm yönündeki iradeye sahip çıkmaya davet etti. Talat,  sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Sonuçta bu ülkede iki toplumun siyasi eşitliğine dayalı federal bir çözüme ulaşılamaz ve ayrılıkçı politikalar son beş yılda olduğu gibi güçlenmeye devam ederse, kazanan veya kaybeden kişiler değil, Kıbrıs Türk halkı olacaktır." ifadelerini kullandı:

Talat'ın açıklamasının tamamı şöyle:

"Hayatım boyunca siyasi anlayışımın oluşumunda makam ve kişilerin hiçbir önemi olmamıştır.  Bütün hayatını Kıbrıs’ta bütünlüklü federal bir çözüme, halkımızın bu topraklarda varoluş ve kendi kendini yönetme mücadelesine adamış birisi olarak, bundan böyle de tüm çabamı bu ilke ve değerler doğrultusunda göstermeye devam edeceğim. Doğal olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda da tavrım bu yönde olacaktır.

Cumhurbaşkanlığı makamının son beş yıldaki icraatları ile ilgili olarak yapmış olduğum tüm değerlendirmeler bakidir. Bundan sonra da her türlü saldırıya göğüs gererek deneyimlerim ışığında doğru bildiklerimi söylemeye devam edeceğim. Muhatapların bunlardan yararlanıp yararlanmayacakları kendi bilecekleri bir şeydir.  Sonuçta bu ülkede iki toplumun siyasi eşitliğine dayalı federal bir çözüme ulaşılamaz ve ayrılıkçı politikalar son beş yılda olduğu gibi güçlenmeye devam ederse, kazanan veya kaybeden kişiler değil, Kıbrıs Türk halkı olacaktır.

Tüm halkımızı 18 Ekim’de sandıklara gitmeye ve bu zor koşullar içerisinde en doğrusunu yaparak çözüm yönündeki iradelerine sahip çıkmaya davet ederim."

15/10/2020 12:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mehmet ali talat, seçim, cumhurbaşkanı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.