Talat: Kıbrıslı Türkler Tayyip Bey’i seviyor!

Talat AK Parti Kadıköy Teşkilatı’na seslendi

ads ads ads ads
02/06/2012
HaberKıbrıs

ads
Talat: Kıbrıslı Türkler Tayyip Bey’i seviyor!

Talat AK Parti Kadıköy Teşkilatı’na seslendi
ALPBUĞRA BAHADIR GÜLTEKİN / İSTANBUL
İkinci cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, dün akşam AK Parti Kadıköy Teşkilatı tarafından İstanbul’da düzenlenen Fasl-ı Siyaset buluşmasına konuşmacı olarak katıldı. Kıbrıs sorununun tartışıldığı konferansta katılımcıları bilgilendiren Talat, hem kesintiye uğrama tehlikesiyle karşı karşıya kalan müzakereler, hem de adanın gelecekteki siyasi durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
“Müzakereler için çaba harcamaya devam etmeli”
Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde müzakere sürecinde büyük ilerlemeler kaydedildiğini ifade eden Talat, “Kıbrıs’ta bugün moral üstünlüğümüzü kaybetmiş durumdayız. Şu an Rumlara karşı 1-0 ileride olduğumuz üstünlüğümüz eşitlenmiş durumda. Bu eşitlik masada elimizi zayıflatıyor. Sorunun çözümü de iyi yönde gelişmiyor. Benim resmi okuyuşum maalesef böyle” dedi. Kıbrıs sorununun Türkiye için de büyük bir ayak bağı olduğunu kaydeden Talat, “Benim tavsiyem çözümün müzakereler yoluyla gerçekleşmesi için çaba harcamaya devam etmektir” şeklinde sözlerini sürdürürken, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevapladı.
“Kıbrıslı Türkler Tayyip Bey’i seviyor!”
Geçen yıl bazı sendikaların Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etmesiyle ilgili sorulan bir soruya Talat, “Size söyleyebilirim ki, Kıbrıs Türk halkının büyük bir çoğunluğu Tayyip Bey’i sevmektedir. Ancak bu sevgi bağı sendikaların eylemleri sırasında az da olsa azalmış olabilir” yanıtını verirken, olayların fısıltı gazetesi vasıtasıyla belli çevrelerce gerçekleştirildiğini ve kasıtlı olarak Kıbrıs Türkler ile Türkiye halkının karşı karşıya bırakılmak istendiğini ifade etti.
“Toparlanıyoruz hareketini anlamadım”
Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Kudret Özersay’ın başlattığı ‘Toparlanıyoruz’ hareketiyle ilgili sorulan bir soruya da yanıt veren Mehmet Ali Talat, “Sayın Özersay bir zamanlar benim ekibimin içinde yer alan ve Kıbrıs sorununa vakıf insanlardan birisidir. Ancak ‘Toparlanıyoruz’ hareketinin ne olduğunu tam olarak anlayabilmiş değilim. Üstelik Özersay’ın bağlı bulunduğu makamdan bağımsız hareket edebileceğini düşünmek de zor. Ne olduğunu bekleyip göreceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a ‘Kıbrıs Davası’na verdiği katkılardan ötürü’ bir plaket verilirken, eşi Oya Talat’a da AK Parti Kadıköy Kadın Kolları Başbakanlığı tarafından bir çiçek takdim edildi.

02/06/2012 13:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mehmet Ali Talat
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.