Tatar, Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmet Şairoğlu’nu kabul etti

ads ads ads ads
29/05/2023

ads
Tatar, Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmet Şairoğlu’nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmet Şairoğlu’nu kabul etti.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Tatar kabuldeki konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti.

Rum tarafının zihniyetinin değişmediğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Rumların Kıbrıs Türklerinin Türkiye ile bağlarını koparmayı ve adayı Helen adası yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Tatar, Kıbrıs Türk halkının ayrı bir halk olarak geleceğini tayin etme hakkına sahip olduğunu kaydetti. Geleceğe umutla bakabilmenin formülünün ayrı devletten geçtiğine işaret eden Tatar, Güney Kıbrıs ile iş birliğine açık olduğunu dile getirdi.

Adanın Türk-Yunan dengesinin korunması bakımından önemli olduğunu kaydeden Tatar, tüm gelişmeler sonrası KKTC’nin statüsünün yükseldiğini belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ortaya koyduğu çalışmaları takdirle izlediğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, önümüzdeki süreçte Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle Azerbaycan ile ilişkilerin farklı alanlarda daha da artırılarak siyasi anlamda da temasların çoğalması temennisinde bulundu.

Tatar, Azerbaycan halkının 28 Mayıs Bağımsızlık Günü’nü kutlayarak tüm Azerbaycan halkına sevgi ve selamlarını iletti.

-Şairoğlu Tatar'a "Türk Dünyası Hizmet Ödülü" takdim etti

Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmet Şairoğlu da, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a “Türk Dünyasına Hizmet Ödülü" takdim ederek son yıllarda KKTC’nin bağımsız bir devlet olarak uluslararası toplumda yerini alması için yürütülen çalışmaları ve yaptığı katkıları yakından takip ettiğini söyledi.

29/05/2023 15:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ersin tatar, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.