Tatar, Erdoğan’ın doğum gününü kutladı…

ads ads ads ads
26/02/2021

ads
Tatar, Erdoğan’ın doğum gününü kutladı…

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak doğum gününü kutladı. Telefon görüşmesinde Kıbrıs konusuna değinen Erdoğan, "iki devletli vizyonun kararlılıkla arkasındayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak doğum gününü kutladı ve nice sağlıklı yıllar diledi.

Görüşmede TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütün diğer konularda olduğu gibi Koronavirüs pandemisi ile mücadelede de Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki dayanışmanın devam edeceğini, KKTC’ye aşı dahil, sağlık desteğinin süreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Sözcüsü aracılığıyla, 27–29 Nisan tarihlerinde Cenevre’de yapılacağını açıkladığı 5+BM gayrı resmi toplantısına yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydetti. 

Recep Tayyip Erdoğan, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü zeminindeki iki devletli vizyonun kararlılıkla arkasında olduklarını belirterek, "Bu birlikteliğimizi ve pozisyonumuzu güçlendiriyor" dedi. Erdoğan, Kıbrıs Türk halkının da bu süreci birlik-beraberlik içerisinde sürdürmesinin önemine değindi.

 

26/02/2021 18:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Tatar, Erdoğan’ın doğum gününü kutladı…, HABERKİBRİS, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.