Tatar: Görüşmelerden kaçmayacağım alternatif çözüm önerilerini savunuyorum

ads ads ads ads
08/10/2020

ads
Tatar: Görüşmelerden kaçmayacağım alternatif çözüm önerilerini savunuyorum

Başbakan ve UBP Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Haber Kıbrıs WEB TV’de Mete Tümerkan ve Hüseyin Ekmekçi’nin sunduğu programda Kıbrıs’ta çözümle ilgili konuştu.

Tatar, yıllardır federal çözümün konuşulduğunu belirterek, “Müzakerelerden kaçmayacağım her zaman masada olacağım ancak alternatiflerin de masaya gelmesini savunuyorum. Türkiye’de bunu teyit etmiştir buna rağmen halen daha tek çözüm yolu federasyondur diyemezsin” dedi.

“Türkiye bir aktör ve garantördür beraber hareket etmek durumundayız” diyen Tatar şöyle konuştu:

“Coğrafya değişti jeopolitik değişti artık Doğu Akdeniz ve Mavi Vatan var. Kıbrıs konusu artık Türk ve Rumların sorunu olmaktan çıkmıştır. Bölgesel bir sorun haline gelmiştir. Burada Türkiye’nin pozisyonu ve kararlılığı Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon konusunda verdiği mücadele ve Türklük dünyası için önemli olan mavi vatan KKTC’yi bambaşka bir pozisyona yükseltmiştir.”

“Türkiye bizim için ne kadar önemliyse Mavi Vatan ve güvenliği açısından KKTC’ de Türkiye için önemli hale gelmiştir.” İfadelerini kullanan Başbakan Tatar

“2020 yılında egemen iki eşit devlet noktasına gelindiyse artık bizim Kosova örneğinde olduğu gibi bağımsızlığımız talep edilmelidir çünkü federasyon tuzak ve tehlikelerle doludur. Türkiye’nin Kıbrıs’ta etkisini kaybetmesidir.” Dedi.

Tatar şöyle devam etti

“Crans Montana’da sıfır asker sıfır garanti konusu vardı, İyi ki Crans Montana da masa çöktü yoksa bizi tehlikeler beklerdi. Yapacağımız en iyi işi uluslararası hukuk içinde iki eşit egemen devlettir.

08/10/2020 10:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ERSİN TATAR
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.