Tatar partinin mali durumu ile ilgili bir açıklama yaptı

Partinin hesapları ile ilgili iddialar asılsız

ads ads ads ads
22/11/2018
HK

ads
Tatar partinin mali durumu ile ilgili bir açıklama yaptı

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, partisinin mali konularına ilişkin açıklama yaptı.

Tatar, Ulusal Birlik Partisi’nin, 21’nci Olağan Kurultayı sonrasında basında, partinin mali konuları hakkında yer alan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını, dolayısıyla kamuoyunu doğru bilgilendirme gereğinin ortaya çıktığını belirtti.

Ersin Tatar, partinin hesaplarında 4 milyon TL’den fazla açık bulunduğu ve Yüksek Mahkeme tarafından bu konu ile ilgili olarak partinin 100 bin TL para cezasına çarptırıldığı yönündeki haberlerin tamamıyla asılsız olduğuna işret etti.

UBP’nin şeffaf, hesap verebilir, hukukun üstünlüğü temelinde ve demokratik bir anlayışla yönetilmesi gerektiğini belirten Tatar, ilk icraat olarak, önceki dönemlerde alınmış kararlar ile başta yapılan harcamalar olmak üzere partinin mali yapısının özellikle Siyasi Partiler Yasası’nın düzenlemelerine uygun olarak denetlenmesi yönünde seferberlik başlattığına vurgu yaptı.

Tatar, “Denetim raporlarının hazırlanması ile daha netleşecek olmakla birlikte, partimiz kaynaklarının bir kısmının yetkisiz ve izahı verilmeksizin harcandığına ilişkin ciddi şüpheler, yapılan ilk incelemede ortaya çıkmıştır.
Meblağın büyük ya da küçük olduğuna bakmaksızın, partimizin kaynaklarından yetkisiz veya yasal dayanaktan yoksun olarak harcanmış olan her kuruşun en ciddi takipçisi olacak ve usulsüzlüklerin bütün sorumlularına karşı, parti içerisinde önceki dönemlerde almış oldukları görevlere bakılmaksızın gerekli yasal işlemleri başlatacağız” dedi.

Para cezası bir yana, UBP’nin mali konuları hakkında yürütülmekte olan ve cezai müeyyide gerektiren herhangi bir yargılama işleminin de bulunmadığını kaydeden Tatar, Yüksek Mahkeme’de devam eden işlemlerin ise Siyasi Partiler Yasası uyarınca, 2016 öncesi dönemlere ait ve bütün siyasi partiler için yürütülen rutin bir denetimden ibaret olduğunu ifade etti.

22/11/2018 12:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tatar, parti, ubp, açıklama, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.