Tatar: Son aşamaya geldiğimizi düşünüyorum

ads ads ads ads
07/04/2020

ads
Tatar: Son aşamaya geldiğimizi düşünüyorum

Başbakan Ersin Tatar Sağlık Bakanlığı’nda açıklama yaparak ülkedeki son durumu ve yaşanan gelişmeleri aktardı.

Başbakan Ersin Tatar’da ,Dünya Sağlık Günü dolasıyla bakanlığımıza ziyaret gerçekleştirdiğini,bu önemli ve kritik günlerde Sağlık Bakanlığı’nın tüm personeliyle birlikte virüsle mücadele ettiğini belirtti.

Tatar açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin önerileriyle 10 Mart itibariyle charter uçuşların durdurulması, okulların kapatılması, devlet dairelerinin kapatılması ve özel sektör işletmelerin kapatılmasıyla ciddi önlemler almış olduk. Bu sabah, İngiltere Başbakan’ı Boris Johnson’a geçmiş olsun dileklerimizi ilettim. İngiltere bile bu kadar kötü durumdayken biz aldığımız önlemlerle yatay seyirde ilerlemekteyiz.

Mücadelemiz bitmedi. Halkımız çağrımıza uysun ve sokağa çıkmasın. Artık son aşamaya geldiğimizi düşünüyorum. Yurtdışından ülkeye gelişler azaldığı için ve gelenler karantinada olduğu için virüsün yayılması minimum seviyeye inmiştir.

Yurtdışında eğitim gören ya da tedavi görmeye giden vatandaşlarımızı ülkelerine ve sevdiklerine kavuşturmak bizim görevimizdi. Bine yakın vatandaşımızı ülkemize taşıdık.

Yarın son uçak geliyor ülkemize ve bir süre artık uçuş gerçekleştirmeyeceğiz.

Bu karantina hizmetleriyle ilgili bir kapasitemiz vardı bizim de ve artık buna ara vermek zorundayız.

Hükümetimiz, iç kaynaklarından yarattığı 30 milyon TL’lik bir bütçe ayırdı bu çalışmalara ve bu kaynağı Sağlık Bakanlığımızın emrine sundu.

Halkımızın duyarlılığı ve uyumu ile koronavirüs salgınını en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum.

Bu süreci bu şekilde atlatırsak, kendi iç dinamiklerimizde yavaş yavaş ekonomik çarkların dönmesi için çalışmalara başlayacağız.

Sağlık çalışanlarımızın fedakarca çalışmaları için onları bu özel günde kutluyorum.”

 

07/04/2020 20:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kıbrıs korona virüs, kktc korona virüs, kktc sağlık bakanlığı, sağlık bakanı ali pilli, ersin tatar, kktc başbakanı ersin tatar,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.