Tatar: Suna Atun’un yaptığı katkılar asla unutulmayacaktır

Cumhurbaşkanı Tatar, Samtay Vakfı’nın kurucu başkanı merhum Suna Atun’u anma ve öykü kitabının tanıtım etkinliğine katıldı.

ads ads ads ads
01/02/2023

ads
Tatar: Suna Atun’un yaptığı katkılar asla unutulmayacaktır

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Samtay Vakfı’nın kurucu başkanı merhum Suna Atun’u anma ve Bülent Fevzioğlu’nun hazırlayıp İbrahim Zeki Burdurlu’nun yazdığı öykü kitabının Samtay Vakfı Ensar Kütüphanesi’nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, böyle anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, ortaya konulan eserlerin değerinin çok büyük olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, bu eserlerin gelecek nesillere taşınmasının, Kıbrıs Türk edebiyatına katkıda bulunduğunu ve Kıbrıs Türk halkının varlığının esası olan örf, adet ve geleneklerimizin, siyasi mücadelemizin alt yapısını oluşturduğunu vurguladı.

KKTC’nin dünyaya tanıtıldığını, bu eserlerin Kıbrıs Türkü’nün zenginliği ve varlığımızın teminatı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Suna Atun’u rahmetle anarak Gazimağusa’nın tanıtılmasına ve Samtay Vakfı’na yaptığı katkıların asla unutulmayacağını ifade etti.

01/02/2023 11:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Tatar, Suna Atun, kitap, anma,
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.