Taylor Swift'e ırkçılık suçlaması

ads ads ads ads
06/09/2015

ads
Taylor Swift'e ırkçılık suçlaması

Geçen hafta dağıtılan MTV Video Müzik Ödülleri'nin (VMA) dört ödülle yıldızı olan Taylor Swift hakkında ırkçılık tatışması başladı. Lansmanını MTV gecesi yaptığı ve Etiyopya'da çekilen 'Wildest Dreams' klibinde hiç Afrikalı olmaması eleştiri konusu oldu. Swift, video klibinde beyaz kadrosuyla Avrupa'nın Afrika'daki koloni kültürünün adeta romantikleştirilmesi şeklinde.

Hürriyet gazetesi yazarı Ece Sükan bugün köşesine pop yıldızı Taylor Swift'in son video klibi üzerine başlayan tartışmayı taşıdı. Swift'in bu klip nedeniyle ırkçılıkla suçlandığını belirten Sükan şunları yazdı:

"Son birkaç günün en hararetli tartışma konusu ise Taylor Swift’in lansmanını MTV gecesi yaptığı yeni videosu ‘Wildest Dreams’ üzerine. Neden mi? Yüksek dozda ırkçılık sebebiyle! Bir anda her kesimden eleştirilere maruz kalan yeni video, Afrika’daki koloni kültürü fantezisini canlandırıyor. ‘Out of Africa’ filminden referansla Etiyopya’da çekilen videoda tek bir siyahi, etnik insanın yer almaması günlerdir köşe yazılarına konu olmakta. ‘Wildest Dreams’ videosu tamamen beyaz kadrosuyla Avrupa ’nın Afrika’daki koloni kültürünün adeta romantikleştirilmesi şeklinde. Böylesine bir gaf ötesi hatayı, her hareketi planlı ve programlı gözüken fenomen pop-star Taylor’ın ve profesyonel ekibinin nasıl yaptığı da oldukça ilginç tabii! Bakalım Swift bu durumu nasıl lehine çevirecek, arkadaş grubuna veya turnesine Etiyopyalı siyahi caz müzisyenlerini her an ekleyebilir!" 

06/09/2015 15:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: taylor swift, sahne, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK MAGAZİN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.