Tayvan'da Huawei telefonlarının 3 modeline satış yasağı

Tayvan, Huawei şirketinin ülkeyi Çin'e bağlı bir il olarak gösteren bazı telefon modellerine satış yasağı koydu

ads ads ads ads
15/11/2019

ads
Tayvan'da Huawei telefonlarının 3 modeline satış yasağı

Kyodo News'in haberine göre, Tayvan, şirkete ait üç modelin, ülkeyi  zaman dilimi ve arayan konumu açısından Çin'e bağlı bir il olarak göstermesinin  ardından, Huawei'nin  P30, P30 Pro ve Nova 5T modellerinin satışını yasakladı.

Şirketin işletim sistemlerindeki güncellemenin ardından Huawei'nin, üç  modelinde arayanın konumunu "Tayvan" yerine "Tayvan, Çin" olarak gösterdiği  belirtiliyor.

Tayvan Ulusal İletişim Komisyonu'ndan Niu Hsin-ren, bu durumun gerçeği  yansıtmadığını ve adanın itibarına zarar verdiğini savundu.

Komisyon, gelecek yıllarda akıllı telefon ve tablet bilgisayar  üreticilerinden, ürünlerinin belgelendirilmesini talep edeceğini, belgeyi  aldıktan ve imzaladıktan sonra üreticinin, ayarlarda değişiklik yaptığının tespit  edilmesi halinde sertifikanın iptal edileceğini duyurdu.

Kararın ardından şirketin Tayvan'daki tedarik zincirinin ciddi şekilde  zarar göreceğine işaret ediliyor.

Çin'de 1949'da Mao Zedong'un iktidara gelmesi üzerine Çan Kayşek  (Chiang, Kai-shek) ve bazı hükümet üyeleri, Tayvan'a yerleşerek 1912'de kurulan  "Çin Cumhuriyeti" iktidarının adada devam ettiğini ileri sürerek bağımsızlık ilan  etmiş, ancak "milliyetçi Çin" olarak da adlandırdıkları Tayvan'ın, Çin tarafından  bağımsızlığı kabul edilmemişti.

15/11/2019 17:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Tayvan’da Huawei telefonlarının 3 modeline satış yasağı, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.