TBMM'de KKTC'nin sorunları konuşuldu 

MHP Milletvekili Erbaş, TBMM’nde KKTC’nin ekonomisinde yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi

ads ads ads ads
14/12/2018

ads
TBMM'de KKTC'nin sorunları konuşuldu 

Milliyetçi Hareker Partisi  Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçişle birlikte KKTC’ye Türkiye’den gönderilen mali yardımların gerçekleşmesinde teknik nedenlerden dolayı bazı problemler yaşandığını” söyledi. Erbaş, “Bu sebeple ülke ekonomisi ve Kıbrıs Türkü sıkıntılı günler yaşamaktadır” dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan Erbaş, “KKTC ile etle tırnak gibi ayrılmaz bir parça olduklarını” kaydetti.
“Bildiğiniz üzere son dönemde gerek Orta Doğu’da yaşananlar, gerekse Doğu Akdeniz havzasındaki enerji kaynaklarına yönelik sondaj ve muhtemel enerji nakil hatları projeleri Ada’nın uluslararası boyuttaki stratejik ve ekonomik önemini tekrar ortaya koymuştur” diyen Ahmet Erbaş, “Bu itibarla, Türkiye’nin vazgeçilmez önceliklerinden olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisinin, sağlam temellere dayanması son derece önemlidir” dedi.
Ada’nın ekonomik yapısı ağırlıklı olarak turizm ve üniversitelere dayandığına işaret eden Erbaş, “Yaklaşık 102.000 üniversite öğrencisi eğitim amaçlı Ada’da bulunmaktadır. Ve yılda ortalama bir milyon turist adayı ziyaret etmektedir” diye konuştu. Erbaş şöyle devam etti;

KKTC’DE YAŞANAN EKONOMİK SIKINTILAR
“Bu öğrenci kardeşlerimiz KKTC’yi ülkelerinde tanıtan, Adaya yönelik haksız izolasyonları dünyaya duyuran gönüllü elçilerimizdir. KKTC nin ve oradaki Kıbrıs Türkü Kardeşlerimizin her zaman yanında olan Türkiye Cumhuriyetinin, bundan sonra da KKTC nin yanında olacağına, Kıbrıs Türk halkına yönelik haksızlıklara karşı duracağına inancımız tamdır.” KKTC’deki ekonomik sıkıntılara da dikkat çeken Erbaş şunları belirtti;
“Bir konuyu özellikle vurgulamak istiyorum. Ülkemizde Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçişle birlikte KKTC’ye Türkiye’den gönderilen mali yardımların gerçekleşmesinde teknik nedenlerden dolayı bazı problemler yaşanmaktadır. Bu sebeple ülke ekonomisi ve Kıbrıs Türkü sıkıntılı günler yaşamaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne özellikle turizm alanında yapılan teşviklerin devam etmesi gerekmektedir. Yine Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak uluslar arası alanda katıldığımız tanıtım faaliyetlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de mutlaka yanımıza alınması gerekmektedir. Tanıtımlar, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak yapılmalıdır. Çünkü Türkiye Kıbrıs’sız, Kıbrıs Türkiye’siz düşünülemez, düşünülmemelidir.”

14/12/2018 23:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: TBMM’de KKTC’nin sorunları konuşuldu , haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.