TBMM'de Uçan Tekme

ads ads ads ads
12/01/2014

ads
TBMM'de Uçan Tekme

HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü gergin toplantıya AK Partili Zeyid Aslan'ın Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na savurduğu uçan tekme damga vurdu. Aslan, daha önce de CHP'li vekillere ve Meclis'teki kadın gazetecilere yönelik küfürleri sözleriyle tepki görmüştü. Bugünkü kavgada erkek vekillerin yanı sıra kadın vekiller de birbirlerinin üzerine yürüdü. Kadın vekilleri erkekler ayırmakta zorlandı. Eminağaoğlu, ''Hayatımın ilk dayağını yedim'' diye açıklama yaptı.

KOMİSYONA İKİNCİ KEZ ARA

TBMM Adalet Komsiyonu Başkanı Ahmet İyimaya anayasaya aykırılığı oylatmak isteyince yine salon karıştı. Komisyon 17.30'a kadar ertelendi. CHP'liler, "Böyle bir oylama yapamazsınız" diye itiraz ettiler.

EMİNAĞAOĞLU KAVGASI

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun üzerine "Provokatör, milletin kürsüsüne gidemezsin" diye yürüyen AK Partili vekilleri ile Eminağaoğlu ve CHP'li vekiller arasında itiş kakış yaşanırken, AK Partili Zeyid Aslan, Eminağaoğlu'na tekme atmaya çalıştı. Komisyona ara verildi. CHP, savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

KAVGA NASIL ÇIKTI

Komisyon ikinci gün görüşmeleri için 14.00'te toplandı. Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'dan komisyona katılmak için izin istemek ve dilekçesini vermek için Eminağaoğlu yerinden kalktı ve kürsüye yürüdü. AK Partili vekiller yerlerinden fırlayarak, "Sen Meclis'in kürsüsüne böyle yürümezsin. Provokatör" diye bağırdılar. CHP'li vekillerin de müdahalesi ile salon karıştı. AK Partililer, CHP'liler ve Eminağoğlu arasında itiş kakış oldu. AK Partililer, "Atın bunu dışarı" diye bağırdılar. AK Partili Harun Karaca ise Eminağaoğlu'nun kolunu çekince Eminağaoğlu sendeledi.

AK PARTİLİ ASLAN'DAN UÇAN TEKME

Bu sırada AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, inanılmaz bir kıvraklıkla masanın üzerine çıkarak Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na bir kaç uçan tekme savurduktan sonra kalabalığa karıştı. Bu andan itibaren komisyon salonu iyice gerildi ve kavga büyüdü. Kavgayı araya giren diğer milletvekilleri güçlükle ayırdı.

EMİNAĞAOĞLU: HAYATIMDA İLK DAYAĞI YEDİM

Ömer Faruk Eminağaoğlu'na uçan tekme savuran AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan daha önce de CHP'li vekiller ve Meclis'teki kadın gazetecilere söylediği sözlerle gündeme gelmişti. Aslan, daha önce CHP’li Kamer Genç’e “senin ananı s.....” demiş, Meclis'te kadın gazetecilere ''Ben de sizin bacak aranızı çeksem...'' diyerek uygunsuz sözler sarfetmiş ve tepki çekmişti. Aslan'ın son vukatı ise CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'ye “senin kı.... s......” diye küfretmesi olmuştu.

Eminağaoğlu Komisyon'da Hürriyet dünyasına şöyle dedi:

"Hayatımda ilk dayağı, tekme tokadı Meclis'te yiyorum. Eğer bu Meclis'te demokrasi böyleyse çıkmıyorum. Yargı için bunlara katlanırım. Ben burada yargının sivil örgütü adına bulunurken tekme yiyorsam konuşturulmadan yasa çıkartılmak isteniyorsa demek ki, yasa çıkınca bütün yargıç savcılar nasıl tekme tokat altında kalacaklar. Yargı nasıl linç edilecek. Bana atılan tekme yargıya atılan tekmedir. Bütün hukuki yollara başvuracağım.''

Eminağaoğlu, yediği dayak yüzünden dava açacağını da söyledi.

SALMAN'DAN MÜDAHALE

Eminağaoğlu'nun, "Hayatımda ilk tekme tokadı Meclis'te yiyorum. Eğer bu Meclis'te demokrasi böyleyse çıkmıyorum” sözlerine AK Partili Fatma Salman müdahale etti. Salman, "Demokrasiyi siz bize öğretemezsiniz. Burada basın açıklaması yapamazsınız" dedi. Eminağaoğlu ise "Sadece konuşuyorum" dedi.

KADIN VEKİLLER DE BİRBİRİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Salonda AK Partili ve CHP'li erkek vekiller arasındaki kavga kadın vekillere de sıçradı. AK Partili Fatma Salman, Öznur Çalık ve CHP'li Dilek Akagün Yılmaz arasında kavga çıktı. Birbirlerinin üzerine yürüyen kadın vekilleri, erkek vekiller güçlükle ayırdı. AK Partili Öznur Çalık, "Herkes haddini bilecek" diye bağırdı. CHP'li Yılmaz, "Terbiyesiz sizsiniz" dedi.

SARI'NIN KAFASINA TABLET

Kavga sırasında Adalet Bakanlığı bürokratlarından birinin tableti fırlatıldı. Fırlatılan tablet bilgisayar CHP'li vekil Müslüm Sarı'nın başına isabet etti.

ARA SONRASI TOPLANILDI

13.10'da ara verilen komisyon 14.55'te yeniden başladı. CHP'li vekiller, "İnsaf kim olursa olsun bir insanın yüzüne tekme atılır mı insaf" diye tepki gösterdiler.

CHP, GÖRÜŞMELERİN ERTELENMESİNİ İSTEDİ

CHP, yaşanan olaylar nedeniyle Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'dan, görüşmelerin ertelenmesini istedi.

GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI İNCELENECEK

CHP'li Milletvekilleri, yaşanan olay sonrası Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'ya komisyon salonundaki güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesini istedi. İyimaya'da incelenmesi talimatı verdi.

Hürriyet

12/01/2014 12:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tbmm, uçan tekme, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.