TCMB ile Katar Merkez Bankası arasındaki swap anlaşması uzatıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Katar Merkez Bankası arasında yapılan swap anlaşması yapılan düzenleme ile uzatılmasına karar verildi.

ads ads ads ads
08/12/2021

ads
TCMB ile Katar Merkez Bankası arasındaki swap anlaşması uzatıldı

Katar Merkez Bankası ile TCMB arasındaki para birimi Swap anlaşması uzatıldı. İki ülkenin dışişleri bakanlıklarından yapılan ortak açıklamada, "Katar ve Türkiye,  Katar Merkez Bankası ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası arasındaki Türk Lirası ve Katar Riyali takas düzenlemesinin uzatılmasına yönelik anlaşmanın uzatılmasından memnuniyetlerini ifade ederler" denildi.

TCMB, Katar MB ile Mayıs 2020'de imzalanan anlaşma çerçevesinde geçen yıl Katar'dan 10 milyar Dolar almıştı ve anlaşmanın boyutu 15 milyar dolara ulaşmıştı. İlk anlaşma ise 2018 yılında gerçekleştirilmişti.

"YABANCILARIN BAKIŞ AÇISINI POZİTİFE ÇEVİREN BİR UNSUR"

İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sefer Şener iki ülke arasındaki swap anlaşmasını CNN Türk ekranlarında değerlendirdi. Şener şu ifadeleri değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

Swap anlaşmaları iki ülkenin merkez bankaları arasında yapılan değiş tokuşu getiren anlaşmalar. 3 yıl önce Katar ile 3 yıllık bir anlaşma imzalanmıştı. Daha sonra bu 5 milyar dolara çıkarıldı. Bu sene günü dolan bir anlaşmaydı. Gördüğümüz kadarıyla yeniden 3 yıllık bir anlaşma yapıldı. 2024 yılına kadar devam edilecek bir anlaşma. İleride revize edilmesi ve 15 milyar doların üzerine çıkılması da söz konusu olabilir.

08/12/2021 10:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: TCMB, Katar Merkez Bankası
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.