Tecavüzcüsünden Facebook mesajı

ads ads ads ads
02/07/2014

ads
Tecavüzcüsünden Facebook mesajı

Serbest gazeteci Amanda Lindhout, 2008'de haber için gittiği Somali'de kaçırıldı. 15 ay rehin tutulan Lindhout defalarca tecavüze uğradı. Hollywood kadın gazetecinin hayatını filme çekmeye hazırlanırken, o tecavüzcüsüyle Facebook'ta görüşmeye başladı.

Serbest gazeteci Amanda Lindhout, Somali'de kaçırıldıktan sonra başından geçenleri "House in The Sky" ismiyle Kitaplaştırdı.

Kitabında, 15 aylık esaret sırasında kendisine tecavüz edenleri affettiğini anlatan gazeteci Lindhout, başından geçenlerin Hollywood tarafından filme aktarılacağını ifade etti.

Serbest gazeteci Amanda Lindhout ve Avustralya’lı fotoğrafçı Nigel Brennan 2008 yılında Somali’nin başkenti Mogadişu'nun dış mahallelerinde kaçırılmıştı. Lindhout ve Brennan, Somali’de bir hikaye üzerinde çalışıyorlardı ve kaçırılmalarının ardından 460 gün esir tutuldu.

Yaşadığı Somali deneyimleri sonrası Amanda Lindhout "House in The Sky" isimli bir kitap yazdı. Kitabını hayatta kalmak ve yaşadığı eziyet üzerine kurguladığını belirten, "Kitapta yazdıklarım, benim hafızam ve hayalgücümdü. Kurtulmama onlar yardım etti’’ dedi.

Alıkonulduğu süre boyunca cinsel tacize uğrayan Amanda Lindhout, ‘’Bir günü geçirmek dahi çok zordu ve ben bunun ne zaman biteceğini bilmiyordum. Sürekli tacize uğruyordum" şeklinde konuştu.



"ONLAR ŞİDDET DOLU TOPLUMUN İNSANLARI"

Lindhout yaşadığı bu deneyimin ardından saldırgan kişinin sadece şiddeti bildiğini farkettiğini söyledi.

Kendisine sürekli şiddet uygulayanların, bu davranışları üzerinde çok düşündüğünü vurgulayan Lindhout, "Onlar acı dolu hikayeleri olan insanlar. Bu onları masum yapmaz ama onlar şiddet dolu bir kültürün ürünleri’’ dedi.



Amanda Lindhout'un kitabı, ailenin fidye serüvenini, devletten nasıl ümitlerini kestiklerini ve bir kurye vasıtasıyla fidyecilerle nasıl diyalog kurulduğunu da anlatıyor.

KURTULDUKTAN SONRA SOMALİLİ KADINLARA YARDIM FONU KURDU

Serbest kaldıktan 4.5 ay sonra Amanda Lindhout Somalili kadınlara yardım etmek için ‘Global Enrichment Foundation’ı kurdu.

Kendisini kaçıran fidyecilerden birinin Facebook hesabı üzerinden iletişime geçtiğini belirten Lindhout, "Bu kişi Somalili kadınlara yardım ettiğim için benden övgüyle bahsediyordu" dedi.

Lindhout, ‘‘İşin aslı şu ki, onlar şuan benim yaptığım işi biliyorlar. Ben onlara merhametimle cevap verdim, beni yıkamıyacaklarını görmüş olmalılar. Bu onlara verebileceğim en iyi dersti’’ şeklinde konuştu.



YAŞADIKLARI SİNEMA FİLMİ OLUYOR

Lindhout’un ‘House in The Sky’ adlı kitabı, American Hustle gibi gişe rekorları kıran filmlerin yapımcısı Annapurna Pictures tarafından filme çekilecek.

Filmin başrolünde oynaması düşünülen kişi ise, "Ejderha Dövmeli Kız" filmindeki performansıyla beğeni toplayan Rooney Mara olacak.

(Kaynak:NTV) 

02/07/2014 09:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, Kitap, Somali, Facebook, Hollywood, Avustralya
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.