Tek adaylı kurultaya, birden fazla kişi aday olacakmış, maskaralık mı bu işler?

Önce kimden korkutunuz da çekildiniz, şimdi kime meydan okuyorsunuz?

ads ads ads ads
09/11/2020

ads

Ali Baturay Ali Baturay


   Duydunuz mu, iptal edilip tamamlanamayan UBP Kurultayının 5 adayından birisi, cumartesi günü yapılacak, önceden tek adaylı olduğu söylenen kurultaya adaymış…

   “Nasıl yani?” diyorsunuz değil mi? Evet tam “Nasıl yani”lik bir durum.

   Üstelik aday olmayı düşünen kişi, ikinci tura kalıp adaylıktan çekilen iki adaydan birisiymiş.

   Affedin ama bu tam bir maskaralıktır, milleti aptal yerine koymaktır.

   Siz kurultayın ikinci turuna iki gün kala şak diye adaylığınızı geri çekeceksiniz, bu konuda doğru dürüst bir açıklama da yapmayacaksınız, ilk turda oy vermeye gelen 6 bin 801 kişinin iradesini hiçe sayacaksınız, herkes şok halinde neler olup bittiğini anlamaya çalışacak ama birkaç gün sonra “Ben fikir değiştirdim yeniden aday olacağım” diyeceksiniz.

    Yok artık… Yani çocuk oyuncağı mı bu işler? Dalga mu geçiyorsunuz, bu halkın sinirlerini mi test ediyorsunuz? İnsanın aklına ilk olarak şu soru geliyor: “Peki yeniden aday olacaksanız daha önce adaylığınızı niye geri çektiniz?”

    Sizlerin daha bu ülkeye bir açıklama borcunuz var. Evet, adaylıktan çekilen iki aday, bu ülke insanına neden adaylıklarını geri çektikleri konusunda her şeyi açıkça anlatmalıdır. Öyle perde gerisinden mırıldanarak değil, açıkça ne olduğunu söyleyeceksiniz.

    Medyada çeşit türlü şeyler okuyoruz, duyuyoruz, söyleyin bize bunların hangileri gerçek, hangileri uydurma. O gün size adaylığınızı geri çektiren neydi, bugün yeniden aday olmanızı gerektiren nedir?

    Bir parti düşünün; tam ikinci tura gidecekken birden iki adayı çıkacak, “biz çekildik” diyecek, parti yetkilileri, “Bu bizim iç konumuzdur, partinin iyiliği, parçalanmaması için yapılması gereken buydu” diyecek, hatta genel sekreter geri çekilme olayını “cesaret” olarak değerlendirip herkesi şaşırtacak, UBP meclis grubu toplanıp tek adayla kurultaya gitme kararı alacak, daha önce aday olan 5 kişiden yeniden aday olmayacakları konusunda imzalı taahhüt alınacak, tek adaylı kurultay olacağı kamuoyuna açıklanacak, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, UBP Genel Sekreteri Ersan Saner’e hükümeti kurma görevi verecek, Saner dün parlamentoda temsil edilen partileri bir bir gezecek, sonra da duyacağız ki “tek adaylı” denilen kurultaya başka kişiler de aday olacak…

    Bu nedir böyle? Bu partide bir disiplin yok mu? Bu partiye hakim olacak birsi yok mu? Bu partiye isteyen istediği gibi müdahale mi ediyor? Bu partinin milletvekillerine dışarıdan birileri “dur” dediğinde duruyor, “yürü” dediğinde yürüyor mu?

    Binlerce insanı Covid-19 salgını şartlarında Lefkoşa’ya taşıdınız, sonra o insanların iradesini yok saydınız. Şimdi kamuoyuna “tek adaylı kurultay” diyorsunuz, millet haber yapıyor, yorum yapıyor, hükümet kurmak için parti parti geziyorsunuz, tüm medya peşinize takılmış canlı yayınlar yapıyor, durmadan bir şeyler söylüyorsunuz onları yazıyorlar. Yani bunlar da mı hep boşuna? Bunlar ciddiyetle bağdaşıyor mu?

    Yani şimdi cumartesi günkü kurultayda başka adaylar da çıkarsa ve başkan o olursa, Ersan Saner’in yaptığı parti ziyaretleri ve söylediği sözler boşuna mıydı? Yapmayın, zaten siyaset halkın gözünde yerlerde sürünüyor, daha da küçültmeyin…

    Haaaaa, sakın bana “iradeye saygın yok mu?” demeyin, sakın bana “bu kişilerin zorla adaylıktan çektirilmesine karşı değil miydin?” da demeyin. Evet iradeye saygı istiyorum, evet müdahaleye karşıyım, hem de sonuna kadar ama bu olaylar dizisinde anlam veremediğim şeyler var…

    Evet, bir kişiye kendi iradesi dışında bir şey yaptırılıyorsa, örneğin zorla adaylıktan çektirilmişlerse, tehdit edilmişlerse bunun karşısındayız ama kişi önce kendisi sahip çıkacak kendi davasına.

   Kişi önce kendisi anlatacak neler olduğunu, açıkça anlatacak ki biz de hiç tereddüt etmeden onların yanında olalım ama siz bir hayli inandırıcı olmayan gereceler sayacaksınız, perde gerisinden mazlumu oynayacaksınız sonra da neden çekildiğinizin gerekçesini açıklamadan “ben yine adayım” diye karşımıza çıkacaksınız.

     Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Siz mazlum musunuz kahraman mısınız? Bir karar verin artık… İnsan savunacağı, arkasında duracağı kişinin önce ne olduğunu ne yapmaya çalıştığını, kimden korktuğunu, kime meydan okuduğunu bilmek ister.

     Siz demokrasi mücadelesi mi veriyorsunuz yoksa kişisel çıkar peşinde mi koşuyorsunuz, biz daha bunu anlayabilmiş değiliz. Demokrasi mücadelesinin içinde kişisel çıkar olmaz, ayak oyunları olmaz, çelişki olmaz, gizli saklı şeyler olmaz…

      Eğer insanların size inanmasını istiyorsanız, önce çıkıp neden adaylığınızı çektiğinizin gerçek nedenini açıklayın ve eğer bu size yapılan bir iradeye müdahaleyse, yarın “Demokrasi ve İrade Yürüyüşü”ne katılıp yürüyün bakalım ama yapamazsınız biliyorum.

     Yok ben anladım, siz anlaşılan sorunlardan patlamak üzere olan halkı tam delirtmeye, çıldırtmaya niyet ettiniz…

    

09/11/2020 20:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ali baturay
MANŞETLER

HK Ali Baturay

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.