Tel örgüler sığınmacıları durdurmadı

ads ads ads ads
20/09/2015

ads
Tel örgüler sığınmacıları durdurmadı

Alınan tüm önlemlere rağmen Avrupa'ya sığınmacı akını durmuyor. Macaristan, Röszke sınır kapısını yeniden açtı. Almanya ve Avusturya ise uluslararası toplumdan yardım istedi.

Doğu Avrupa ülkelerinde alınan tüm önlemlere rağmen hafta sonu 13 bin sığınmacı daha Avusturya'ya ulaştı. Alman polisi bin 300'den fazla kişinin de Almanya'ya geldiğini açıkladı.

Sınırlarına tel örgü çeken Macaristan, gelen sığınmacıları otobüslerle doğrudan Avusturya sınırına taşıyıp bırakıyor. Macaristan'ın uluslararası tepkilerin ardından Röszke sınır kapısını da pazar günü yeniden açtığı belirtiliyor.

Sırbistan'a gelen sığınmacılar, Macaristan'ın tutumu nedeniyle geçen hafta geçiş yolu olarak Hırvatistan ve Slovenya'ya da yönelmişti. Sığınmacıların amacı Avusturya, oradan da Almanya'ya ulaşmak.

Hırvat ve Macar yetkililerin sınırda sığınmacıların kısa sürede Avusturya'ya devam edebilmeleri için işbirliği içinde çalıştığı belirtiliyor.

Yardım çağrısı

Batı ve kuzey Avrupa'da en çok sığınmacı kabul eden ülkeler ise Almanya, Avusturya ve İsveç. Ancak artık sığınmacı akınını durdurmak isteyen Almanya ve Avusturya uluslararası topluma yardım çağrısı yaptı. Başkent Viyana'da cumartesi günü bir araya gelen Avusturya Başbakanı Werner Faymann ve Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Suriyeli sığınmacılar için uluslararası topluma çağrıda bulunarak 5 milyar euroya ihtiyaç olduğunu belirttiler. Faymann ve Gabriel, Lübnan ve Ürdün'deki Suriyeli mülteciler için BM yardımlarının artırılması gerektiğini vurguladı.

Bu ülkelerdeki mültecilere yardım edilmesi gerektiğini ifade eden Gabriel, Avrupa Birliği'nin bu parayı bulamaması halinde daha fazla kişinin yollara düşeceğini söyledi. Gabriel, ABD ve Suudi Arabistan'ın da yardım programına katılması gerektiğine dikkat çekti.

Gabriel yardımlarla ilgili sorunların çarşamba günü düzenlenecek AB zirvesinde ele alınacağını da vurguladı.

Avrupa Birliği'nin genişlemeden sorumlu komiseri Johannes Hahn ise Türkiye'ye bir milyar euro yardım yapılması gerektiğini dile getirdi.

Deutsche Welle Türkçe 

20/09/2015 20:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: macaristan
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.