Teniste Başbakanlık Kupasını DAÜ kazandı

Lefkoşa Şehir Kulübü ve Doğu Akdeniz Üniveritesi'nin karşılaştığı 2020 Başbakanlık Kupasını geçen yıl olduğu gibi kazanan DAÜ oldu

ads ads ads ads
27/11/2020

ads
Teniste Başbakanlık Kupasını DAÜ kazandı

Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu (KKTF) 2020 Başbakanlık Kupası, KKTF tesislerinde gerçekleşti. Lefkoşa Şehir Kulübü ve Doğu Akdeniz Üniveritesi'nin (DAÜ) karşılaştığı maçta birincilik kupasını kazanan Doğu Akdeniz Üniversitesi oldu.

Toplamda 7 maç üzerinden gerçekleşen turnuvada, ilk seride iki erkek ve iki kız olmak üzere dört adet tekler maçı oynandı.

Müsabakalarda, DAÜ Tenis Takımı’ndan Mustafa Zorba rakibi Derin Samioğlu’nu 6-1/6-2’lik skorlarla yenerken, DAÜ Tenis Takımı sporcusu Şevki Öksüzoğulları, Remiz Hıdıroğlu’nu 6-2/6-0, DAÜ Tenis Takımı sporcusu Fatma Kayol ise Tansel Şık’ı 6-3/6-0’lık skorlarla yendi. DAÜ Tenis Takımı sporcusu Melis Mevlit, İzlem Civisilli’ye 4-6/1-6 yenildi. Böylece ilk seriyi DAÜ Tenis Takımı 3-1 önde tamamladı.

İkinci seride çiftler maçları oynandı

Çift erkek ve kız maçlarında, DAÜ Tenis Takımı sporcuları Mustafa Zorba ve Şevki Öksüzoğulları, rakipleri Derin Samioğlu ve Yenal Esenel’i 6-4/6-2 ile mağlup etti.

DAÜ Tenis Takımı sporcuları Ecem Açıkel ve Belce Özyiğit’in, oldukça çekişmeli geçen ve “tie-break”e uzanan karşılaşmada, rakipleri Tansel Şık ve Şara Boranhan’a 6-7/7-6 ve 5-10’luk skorlarla yenilmesiyle birlikte, DAÜ Tenis Takımı ikinci seriyi 1-1 tamamladı ve toplamda 4-2’ye ulaşarak KKTF Başbakanlık Kupası’nın sahibi oldu.

Müsabakada toplam skor 4’ü bulduğu için, DAÜ Tenis Takımı sporcuları Rasim Ülker ve Belce Özyiğit’in oynayacağı üçüncü karışık çiftler maçının oynanmasına gerek kalmadan DAÜ Tenis Takımı KKTC Başbakanlık Kupası’nda şampiyonluğa ulaştı.

Turnuvada elde edilen şampiyonluğa ilişkin açıklamalarda bulunan DAÜ Tenis Takımı Antrenörü Aydın Kayol, “Geçen yıl da bu kupayı biz almıştık. Bu yıl da şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadık. Tüm sporcularımı kutluyorum” diye konuştu.

 

27/11/2020 08:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Tenis, Başbakanlık, Kupası, DAÜ
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.