Terk Edilmiş En Güzel 10 Yer

ads ads ads ads
12/07/2016

ads
Terk Edilmiş En Güzel 10 Yer

 Deniz altındaki dev heykellerden doğanın kontrolüne esir düşmüş gemiler, kullanımdan vazgeçilmiş lunaparklardan çöl kumuna gömülmüş evlere kadar oldukça ilginç ve bir o kadar da güzel terk edilmiş yerler olduğunu biliyor muydunuz?

Seyahate çıkmadan önce gideceğiniz ülkelerde terk edilmiş yerler olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Bir çok turist tarafından gözden kaçırılan bu garip görünüşlü terk edilmiş yerleri ziyaret etmek hem sıradışı bir deneyim hem de en ilginç seyahat fotoğraflarınız için harika bir fırsat olacaktır. Dünya’nın hemen hemen her yerinde bulunan terk edilmiş yerler, hayalet kasabalar ve benzeri bölgeler bulunmakta. Google ile araştırma yaparken ülke veya şehir adının yanında “Abandoned Places” yazarsanız (Örn. Italy Abandoned places) gideceğiniz yerde bulunan terk edilmiş yerler, bina veya kasabaların bilgilerine ulaşabilirsiniz.

En Güzel Terk Edilmiş Yerler

– SS Ayrfield, Homebush Bay, Avusturalya

SS Ayrfield, Avusturalya

SS Ayrfield, Avusturalya

Günümüzde Homebush (Sydney, Avusturalya’nın batısında) körfezinde gövdesindeki orman benzeri bitki örtüsü ile çürümeye terk edilmiş bir gemi olan SS Ayrfield bir zamanlar SS Corrimal olarak da bilinmekteydi. 1011 yılında UK’de üretilen SS Ayrfield 6 Ekim 1972’de parçalanmak üzere Homebush körfezine gönderilmiş.

Haslams koyunun ağzına yakın bir yerde bulunan geminin gövdesi kıyıya dönük durmaktadır. Yıllar içinde geminin içinde yetişmeye başlayan bitki örtüsü günümüzde mini bir ormanı andırmakta.

– Kubbe (Dome) Evler, Güneybatı Florida

Kubbe Evler, ABD
Kubbe Evler, ABD

Cape Romano, Florida’da bulunan kubbe evlerin hikayesi terk edilmiş yerler gibi son derece gariptir. 1981’de inşa edildikten sonra 2005 yılında John Tosto’ya satılmış olsa da uzun yıllar içinde çürümekten kurtulamamış. Satışından sonra ortaya çıkan uzun süren imar sorunları sonunda Tosto’ya 185.000 $ gibi bir cezaya mal olduğu söylenmekte.

– Christ of the Abyss, San Fruttuoso, İtalya

Derinliklerdeki İsa Mesih | Flickr @Mircea T
Derinliklerdeki İsa Mesih, İtalya | Flickr @Mircea T

Christ of the Abyss (İtalyanca: “Il Cristo degli Abissi”) İsa Mesih’in bu bronz heykeli San Fruttuoso açıklarında, Camogli ile Portofino arasında Akdeniz’in derinliklerinde terk edilmiş heykel olarak karşımıza çıkmakta. 2,5 metre yüksekliğe sahip heykel 22 Ağustos 1954 yılında ortalama 17 metre derine batırılmış. Heykelin farklı varyasyonları Dünya çapında su altında, kiliselerde ve bazı müzelerde de bulunmakta.

– Balıkçı Klübesi, Almanya

Bu terkedilmiş, harika güzellikteki balıkçı klübesi Almanya Alpleri yakınında bir gölde keşfedilmiş. Terkedilmiş olarak keşfedilen klübeyle ilgili yapım yılı ve sahipleri hakkında hiç bir bilgiye rastlanmamış. Muhtemelen bahar ve yaz aylarında balık tutmaya gelenler tarafından konaklama amacıyla kullanıldığı düşünülmekte.

– Holland Adası, Chesapeake Koyu

Holland Adası, ABD
Holland Adası, ABD

Bataklığa benzer derecede çamurlu ve çok yüksek erozyona sahip olan Holland Adası Salisbury’nin (ABD) batısında Maryland’in Dorchester ilçesinde bulunan Chesapeake Körfezi’nde yer alır. Bir zamanlar kayılçı ve balıkçıların yaşadığı ada zaman içinde terkedilmiş.

Holland adasında direnen son bina da 2010 yılının Ekim ayında körfeze gömülmüştür.

– Kolmanskop, Namibya Çölü

Kolmanskop Kasabası, Namibya
Kolmanskop Kasabası, Namibya

Kolmanskop (Coleman tepesinin Afrika dilinde karşılığı, Almanca Kolmannskuppe) güney Namibya’da çölde bulunan terk edilmiş binalardan oluşan bir hayalet kasabanın adı. Lüderitz adlı liman kasabasından bir kaç kilometre içeride bulunan Kolmanskop, Johnny Coleman adlı bir şöförün kum fırtınası sırasında öküzlerin çektiği arabasıyla kasabanın karşısında bulunan bir yokuşta yolda kalmasından sonra adını almış. Zamanında küçük fakat oldukça zengin olan maden kasabası günümüzde NamDeb (Namibia-De Beers) firması tarafından düzenlenen turlarla popüler bir turizm mekanına dönüşmüştür.

– Pripyat, Ukrayna

Pripyat, Ukrayna
Pripyat, Ukrayna

Pripyat, Ukrayna’nın kuzeyinde, Kiev oblastında, terkedilmiş bir şehir. Şehir Çernobil Nükleer Santrali çalışanları için 1970 yılında kurulmuş. 1986 yılında nükleer santralde patlama meydana gelmesi sonucu şehir boşaltılmış. Pripyat bugün terkedilmiş haliyle turistleri kendine çekmekte, Ukrayna’ya seyahat edenlerin ilgi odağı olmakta.

– 15. YY Manastırı, Schwarzwald, Almanya

Aziz George Manastırı, Almanya
Aziz George Manastırı, Almanya

Baden-Württemberg, Almanya’da bulunan Schwarzwald (Kara Orman)’da inşaa edilmiş Aziz George manastırı bir zamanlar Benediktin Tarikatı’nın kullanımındaymış.

Aziz George kasabası 1865 yılında büyük bir yangın sonucu yerle bir olduktan sonra Manastır’ın kalıntıları kasabadaki binaların tamirinde kullanılmış.

– Kalavantin Durg Panvel Yakınları, Hindistan

Kalavantin Durg, Hindistan
Kalavantin Durg, Hindistan

Sahyadri dağlarında, denizden 700 metre yükseklikte bulunan Kalavantin Drug en iyi doğa yürüyüşü trekking noktalarından birisi olarak kabul ediliyor. Mumbai Pune otobanı civarında bulunan Prabalgad Kalesi’ne bitişik konuma sahip Kalavantin Durg kesinlikle fotoğrafçılar için harika bir manzaraya sahip. Hindistan’ın Maharashtra eyaletinde, Panvel’e 17 km mesafede, Raigad bölgesinde bulunan Kalavantin Durg sahip olduğu merdivenlerin dikliği ve hiç bir güvenlik önleminin bulunmaması sebebiyle oldukça tehlikeli bir parkur olarak kabul edilmekte.

– 1984 Kış Olimpiyatları Kızak Parkuru, Saraybosna

Kızak parkuru, Saraybosna
Kızak parkuru, Saraybosna

1984 Kış Olimpiyatları için kurulan kızak parkuru Saraybosna‘ya yüksekten bakan Trebevic dağında bulunur.

1984 yılında yapılan Kış Olimpiyatları sırasında 50,000 kişi bu parkurda yapılan kızak yarışlarını izlemiş. Olimpiyatların ardından 1991’de Yugoslavya Savaşı’na kadar Dünya Kupası etkinliğinde kullanılan kızak parkuru Bosna Hersek kuşatması sırasında oldukça büyük zarar görmüş. Günümüzde kızak parkurunda savaşın izlerini görmek mümkün. Çoğunlukla gençler tarafından graffiti yapımı için kullanılan kızak parkuru, çevresindeki yaşillik alan ile birlikte oldukça ilginç bir görüntü sergiliyor. Günlük yürüyüş, keşif ve fotoğraflar için harika bir yer.

12/07/2016 15:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Terk Edilmiş En Güzel 10 Yer, tatl, gezi, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TATİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.