Tesla daha ucuz elektrikli araç üretecek

Tesla'nın kurucusu Elon Musk, şirketinin ABD'nin California eyaletindeki fabrikasında düzenlenen Batarya Günü adı verilen etkinlikte yatırımcılara gelecek planlarını anlattı. Tesla CEO'sunun yeni yatırım planları ve üretim stratejisinin birçok hissedarı tatmin etmediği öğrenildi. Musk'ın sunumundan hemen sonra Tesla hisseleri yaklaşık yüzde 6 civarında değer kaybetti. Yatırımcılar oluşan hayal kırıklığı sonucu birkaç saat içerisinde yaklaşık 50 milyar dolarlık hisse satışında bulundu.

ads ads ads ads
23/09/2020

ads
Tesla daha ucuz elektrikli araç üretecek

Yatırımcıların her birinin kendi Tesla'ları ile katıldığı etkinlikte elektrikli araç şirketi Tesla'nın bataryalarını önümüzdeki dönemde nasıl geliştireceği aktarıldı.

Musk, bu etkinlikte Tesla'nın önümüzdeki üç yıl içinde yeni geliştirilmiş bataryası sayesinde 25 bin dolardan piyasaya çıkacak bir araba üreteceğini duyurdu.

Musk, daha önce Tesla'nın büyük ihtimalle hiçbir zaman 35 bin doların altında bir araba üretmeyeceğini söylemişti.

Tesla'nın kendi bataryalarını geliştirmesi sayesinde batarya üretim maliyetlerinin azalması sayesinde daha ucuza araç üretilebileceğini söyleyen Musk, bu arabanın aynı zamanda tamamen otomatik olacağını da ifade etti.

TESLA, MUSK'IN SUNUMU SONRASI 50 MİLYAR DOLAR DEĞER KAYBETTİ

Etkinlikte ayrıca Tesla'nın batarya tasarımında ve batarya üretim kapasitesinde nasıl teknik yenilikler yapıldığı detaylıca anlatıldı.

Ancak Elon Musk'ın sunumundan hemen sonra Tesla hisseleri yaklaşık yüzde 6 civarında değer kaybetti. Tesla CEO'sunun yeni yatırım planları ve üretim stratejisinin birçok hissedarı tatmin etmediği öğrenildi. Yatırımcılar oluşan hayal kırıklığı sonucu birkaç saat içerisinde yaklaşık 50 milyar dolarlık hisse satışında bulundu.

Yatırımcılar etkinlikte Elon Musk'ın 10 yıl içerisinde 1 milyon menzilli batarya ile batarya şarj masraflarının azaltılması yönünde somut proje beklentisi içerisindeydi. Ancak bu beklenti karşılık bulmadı.

Tesla bataryaları 2019 yılı verilerine göre KWh başına 156 dolara mal oldu.

Diğer yandan Tesla, Model S Plaid adında, 520 mil menzilli yeni sedan modelini tanıttı. Saatte 320 km hız yapan yeni modelin 2021 yılında seri üretime geçmesi bekleniyor.

23/09/2020 10:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Tesla, elektrikli araç, teknoloji, haber
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.