Ticaret Odası Kıbrıs konusundaki gelişmelerden endişeli!

Çerkez, ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi John Koenig ile gerçekleştirdiği görüşmede Oda hakkında bilgiler aktardı

ads ads ads ads
19/12/2012
TAK

ads
Ticaret Odası Kıbrıs konusundaki gelişmelerden endişeli!

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Günay Çerkez, doğal kaynaklar ve bölgedeki dengeler düşünüldüğü zaman Kıbrıs sorununun bölgesel etkilerinin geçmişe oranla arttığını söyledi. Çözümsüzlüğün hiç kimseye fayda getirmediğinin daha da netleştiğini kaydeden Çerkez, adanın iki tarafında yaşanan ekonomik krizin, çözümün aciliyetini ortaya koyduğunu belirtti.

Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, Çerkez, ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi John Koenig ile gerçekleştirdiği görüşmede Oda hakkında bilgiler aktardı.

Annan Planı döneminde, plana Kıbrıs Türk tarafından evet oyu çıkmasında KTTO’nun önemli katkısı olduğunu ifade eden Çerkez, 2004 yılı sonrasında AB tarafından verilen sözlerin tutulmadığını dile getirdi.

Çerkez, Euro Barometre sonuçlarına bakıldığında Kıbrıslı Türklerin AB’ye olan güvenlerinde azalma olduğunu ifade etti. Çerkez, doğrudan ticaret ve uçuşların başlaması halinde, iki ekonomi arasındaki farkın çözümden önce kapanacağını ve bunun olası bir çözümün maliyetini düşüreceğini belirtti.

ABD’nin Kıbrıs’ta, iki taraf arasında yürütmekte olduğu ilişkilerde daha adil bir pozisyona sahip olduğunu gözlemlediklerini aktaran Çerkez, bu tür yaklaşımların Kıbrıs’ta çözüme varılmasında oldukça faydalı olduğunun altını çizdi.

19/12/2012 18:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ticaret Odası Kıbrıs konusundaki gelişmelerden endişeli!, Günay Çerkez, John Koenig, Hasan Bozer, KTTO, KKTC Meclisi, Kıbrıs haberleri, ABD Lefkoşa Elçisi,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.