TikTok etkisi: VPN kullanımı arttı

ABD'de yasaklanması gündeme gelen TikTok ülkedeki VPN kullanımında ciddi bir artışın yaşanmasına neden oldu.

ads ads ads ads
11/08/2020

ads
TikTok etkisi: VPN kullanımı arttı

Son dönemin popüler sosyal medya uygulaması TikTok'un yasaklanma haberleri ile gündeme gelemesi VPN kullanımını artırdı 
  
TechCrunch'ta yer alan habere göre, Trump'ın ABD'li bir şirketle anlaşmaması durumunda yasaklayacağını açıkladığı TikTok  hakkında çıkan bu haberler sonrası ülkedeki VPN talebi yüzde 10 arttı. 

Aynı dönemde benzer haberlerin yer aldığı Japonya’da VPN kullanımı yüzde 19, Avustralya yüzde 41 oranında bir artışa tanıklık etti. 
 
TechCrunch'ın ExpressVPN verilerinden derlediği habere göre, benzer bir durum geçtiğimiz dönemde TikTok'u yasaklayan Hindistan'da da yaşandı. Karar sonrası ülkede VPN kullanımı yüzde 22 arttı.

VPN (Virtual Private Network), Türkçe anlamı ile sanal özel ağ anlamına gelmektedir. VPN farklı bir ağ kullanarak internete bağlanmayı sağlar. 

TRUMP 45 GÜN SÜRE VERMİŞTİ

ABD Başkanı Trump, 3 Ağustos'ta yaptığı bir açıklamada, ABD'deki kolu herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'u 15 Eylül'de yasaklayacaklarını açıklamıştı. 
  
Güvenlik endişeleri nedeniyle TikTok'un Çin'in kontrolünde olmasını istemediklerini vurgulayan Trump, Microsoft ya da bunun gibi büyük bir ABD merkezli firmanın TikTok'un ABD kolunu alması gerektiğini belirtmişti. 

11/08/2020 09:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: VPN, tiktok, abd
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.