TikTok kullanıcıların ruh sağlığına destek sağlayacak

TikTok, zihinsel sağlık sorunları ve intihar düşünceleri ile mücadele eden kullanıcılara yardımcı olacak bir dizi özellik duyurdu.

ads ads ads ads
15/09/2021

ads
TikTok kullanıcıların ruh sağlığına destek sağlayacak

TikTok, zihinsel sağlık sorunları ve intihar düşünceleri ile mücadele eden kullanıcılara yardımcı olacak bir dizi özellik duyurdu. Bazı kelimeleri aratan kullanıcılar yerel destek sağlayacak uzmanlara ulaşmaları için kriz hattına yönlendirilecek.

TikTok "intihar" gibi terimleri aradıklarında kullanıcıları destek birimlerine yönlendiren bir arama müdahale özelliği getiriyor.

TikTok’tan yapılan duyuruda "Topluluğumuzu derinden önemsiyoruz ve her zaman onların refahını desteklemenin yeni yollarını arıyoruz.Bu nedenle, insanların TikTok'ta ihtiyaç duyduklarında kaynakları bulmalarını kolaylaştırmak için ek adımlar atıyoruz” denildi.

Gençlerin ruh sağlığında olumsuz etkisi var

TikTok, rakip sosyal medya platformları gibi, kullanıcılarının, özellikle de gençlerin ruh sağlığı üzerindeki etkisi konusunda yoğun bir incelemeye maruz kalmıştı.

Eğitim Politikası Enstitüsü ve The Prince's Trust tarafından bu yılın başlarında yayınlanan bir raporda, gençlerin zihinsel sağlıklarının yoğun sosyal medya kullanımından zarar gördüğü ortaya çıkmıştı.

15/09/2021 11:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: TikTok, sosyal medya
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.