Töre’den Anastasiadis’e yanıt

ads ads ads ads
19/11/2018
HK

ads
Töre’den Anastasiadis’e yanıt

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Nikos Anastasiadis’in açıklamalarına yanıt verdi.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Töre Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in “vermekle Kıbrıs meselesi çözülemez” sözünün ırkçılığının açık ifadesi olduğunu belirtti.

Töre açıklamasında şu ifadelere de yer verdi;

“Ortağı olduğumuz Kıbrıs Cumhuriyetini Kıbrıslı Türkler Rumlara vermediği halde Akritas planıyla elde ettiler, bizi ortaklıktan attılar. 1963 yılından beri uluslararası haklarımızı da ortaklık haklarımızı da gasp ettiler, işgal altına aldılar, çaldılar. 103 köyümüz göçmen durumuna düşürüldü.

Kıbrıs Türk halkına izolasyonlar ve ambargolar uyguladılar ve uygulattılar. Şimdide denizlerdeki haklarımızı işgal ederek oldu bitti yaratmaya çalışıyorlar.

Anavatan Türkiye’nin müdahalesi olmasaydı Kıbrıs çoktan Girit olurdu.

AmerikayıAvrupa Birliğini ve bazı ülkeleri yanlarına alarak garantilerle ve denizlerdeki zenginliklerle oynuyorlar.

BM misyonunun bir işe yaramadığı Birleşmiş Milletler güvenlik konseyi kararlarıyla Kıbrıs’ta çözüme ulaşılamayacağı gerçeği ortaya çıkmıştır. Birleşmiş Milletler parametreleriylede Kıbrıs sorunu halledilemez olmuştur.

Rumlar ve Yunanlılar hem Kıbrıs’ın tamamında hemde denizlerde hakimiyet kurmaya çalışıyorlar. Bu gerçeği idrak edelim. Ne Türkiye’nin garantisinden ne de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden asla vazgeçmeyelim. Rum-Yunan zihniyetinin değişmeyeceğini bilelim. Unutkanlık, hafife alma dünya değişiyor gibi yaklaşımlarla aldatılmayalım, aldanmayalım”.

19/11/2018 15:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: zorlu töre, anastasiadis
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.