Toros: Tarihi mirasa özen gösterilmeli

ads ads ads ads
14/12/2018

ads
Toros: Tarihi mirasa özen gösterilmeli

CTP milletvekili Fikri Toros mecliste bütçe görüşmelerinde turizm sektörü hakkında konuştu.
Toros, “Turizmden bahsederken önce alt yapımızı geliştirmemiz lazım. Sürdürülebilir ve çağdaş bir çevre politikası olmayan ülkede turizm için uygun bir alt yapıdan söz etmemiz mümkün değil. Ulaşım da önemli. Yükselen turizm için ulaşım önemli. Cruise gemisi hatlarının geliştirilmesi lazım” şeklinde konuştu.
Ülkede sürekli uçak konuşlandırılmasının turizm için önemli olduğunu belirten Toros, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nun tanıtım etkinliklerini takip ettiğini ve başarılı bulduğunu söyleyerek, tanıtım ve reklamların geliştirilmesinin önemli olduğunu kaydetti. 
“TARİHİ MİRASA ÖZEN GÖSTERİLMELİ”
Tarihi mirasa özen gösterilmesi gerektiğini belirten Toros, “Tarihi mirasa gereken önemi yeterince vermiyoruz. Turizm Bakanlığı bunu öncelikler arasına almalı” dedi.
Agro turizm, tarihi şehir ve butik oteller için teşvik sistemlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Toros, “Teşviklere ön koşul da konmalı. Yerli istihdam ve yerli ürünlerin kullanılması da ön koşullar arasında olmalı. Biz emeğin yüzde 87’sini ithal ediyoruz. İthal emeğin olduğu bir sektör devlete nasıl bir kazanım getirir ki bu sektöre teşvik edilsin” dedi.
Otellerdeki “her şey dahil” uygulamasının kriterlere dayandırılması gerektiğini ifade eden Toros, “Sayın Bakan bu konuya da eğilmeli. Bu uygulama her yerde olmamalı” şeklinde konuştu.
Şans oyunlarına ve ülkede düzenlenen kongrelere işaret eden Toros, “Sağlık, kültür ve agro alanlarında ürün geliştirmek ve onları tanıtıma katmamız şart. Ülkeye yeni pazarlar katmak gerekli” dedi.

14/12/2018 17:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Fikri Toros, , bütçe görüşmeleri, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.