Tosuncuk'tan sonra Sabuncuk!

Türkiye'de “Deterjan Pazarı” adlı saadet zinciri, ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın kurduğu Çiftlik Bank’a dönüştü.

ads ads ads ads
12/08/2022

ads
Tosuncuk'tan sonra Sabuncuk!

Türkiye'de POSTA’nın gündeme getirdiği “Deterjan Pazarı” adlı saadet zinciri, ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın kurduğu Çiftlik Bank’a dönüştü. Yaklaşık 40 bin kişinin 500 milyon lirası buhar oldu. Sistemin kurucusu Süleyman Kocabaş, “Çalıştığınız şirketi kapattırırsanız paranızı alamazsınız” diyerek üyeleri tehdit etti. Polis evleri bastı, Kocabaş ile 7 şirket yöneticisini gözaltına aldı.

Süleyman Kocabaş, “Deterjan Pazarı” adlı sistemle üyelere deterjan hammaddeleri satıyordu. Kocabaş, üyelerin bunu ‘banyo topu’ haline getirmesini istiyor ve üç katı fiyatla geri almayı garanti ediyordu. Ancak sistem çöktü ve Kurban Bayramı itibarıyla ödemeler yapılmamaya başlandı. Üyeler paralarını geri istedi, firma cevap veremedi. Ortadan kaybolan Süleyman Kocabaş önceki akşam sosyal medyadan videolu bir açıklama yaptı.

ÜYELERİ SUÇLADI

Kocabaş açıklamasında, “Şirket kapanırsa ödeme yapamayız. Ödemenin gecikmesinin ana sebebi; iki aydır bu olaylar yüzünden iş yapamamak. Para kaynaklarımız kesildi. Hiçbir banka bizimle çalışmak istemedi. Ödemeleri yakın zamanda yapamam. Üç ay süre istiyorum. Herkes bekleyecek. Beklemeyenlerle hır-gür edeceğiz. Herkes kendinde hata arasın. ‘Ben kredi çektim ödeme yapamıyorum’ diyorlar. Ben mi sana kredi al dedim?” diye konuştu.

POSTA dün bu dolandırıcılığı Türkiye’nin gündemine getirince de operasyonun düğmesine basıldı. Süleyman Kocabaş ve 7 yönetici gözaltına alındı. 10 ev ve firmaya ait 4 işyerinde arama başlatıldı. ‘Tosuncuk’ Mehmet Aydın’ın kurduğu Çiftlik Bank’tan da batma sürecinde benzer açıklamalar gelmişti. Mehmet Aydın 2 milyar liralık vurgun yapıp kaçtıktan sonra, “Şikayetler yüzünden şirkete el konunca ödemeleri yapamadık” demişti.

12/08/2022 09:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tosuncuk, sabuncuk, türkiye, dolandırıcı, deterjan,
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.