Tottenham, derbide 3 puanı rekorla aldı : 3-0 (Maç Sonucu)

Premier Lig'de Tottenham, Londra derbisinde Arsenal'i Harry Kane (2) ve Heung Min Son'un golleriyle 3-0 mağlup etti. Karşılaşmayı 62 bin 27 seyirci takip ederken 2019 yılında açılan Tottenham Hotspur Stadyumu'nda seyirci rekoru kırıldı.

ads ads ads ads
13/05/2022

ads
Tottenham, derbide 3 puanı rekorla aldı : 3-0 (Maç Sonucu)

İngiltere Premier Lig'in 22. hafta erteleme maçında Tottenham, Arsenal'i konuk etti.

Premier Lig'de dördüncü sıra yarışı için büyük öneme sahip maça etkili başlayan Tottenham'da Harry Kane, 22. dakikada takımını öne geçirdi. İlk yarı bitmeden farkı ikiye çıkartan ev sahibi ekipte Kane, 37. dakikada kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

İlk yarıda Arsenal'de Rob Holding, 33. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

▶ PREMIER LİG PUAN DURUMU

İkinci yarıya da etkili başlayan ev sahibi ekip, Heung Min Son'un golüyle skoru 3-0'a getirdi. Kalan bölümde farkı artırmak için pozisyonlar bulan Tottenham, yakaladığı şansları değerlendiremezken Arsenal da farkı azaltmak için bulduğu pozisyonlardan sonuç alamadı ve mücadele 3-0 Tottenham'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

Bu sezonki 20. galibiyetini alan Tottenham, puanını 65 yaparak Şampiyonlar Ligi bileti için şansını son iki haftaya taşımayı başardı. Sahadan yenilgiyle ayrılan Arsenal ise 66 puanda kaldı.

Tottenham, Arsenal'i bekleyecek

Ligin son 2 haftasında Burnley ve Norwich'le karşılaşacak TottenhamŞampiyonlar Ligi bileti alabilmek için iki maçını kazanıp Arsenal'in bir maçta puan kaybetmesini bekleyecek.

Bir puanla Tottenham'ın önünde dördüncü sırada yer alan Arsenal ise bu sezonun son iki maçında Newcastle United ve Everton'la karşı karşıya gelecek.

13/05/2022 10:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Tottenham, derbi, REKOR,
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.